E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan'a altın satışları arttı---

Hindistan'a altın satışları arttı

Hindistan'a altın satışları arttı
11 Mayıs 2011 - 21:03 borsagundem.com

İsviçreli banka UBS'in dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Hindistan'a yapılan altın satışlarının bu yıl yüzde 10'dan fazla arttığı belirtildi

Bankadan yapılan açıklamada, Hindistan'da geleneksel düğünler ve festival dönemlerinin başlamasının altına olan talebi artırmasıyla, bu yıl ülkeye gerçekleştirilen satışlar yüzde 10'dan daha fazla arttı.
UBS'in bugünkü raporunda, 'Bu yükseliş, enflasyon endişelerini ve yatırımcı talebindeki artışı yansıtıyor. Hindistan'a olan satışlarımız geçen yıla oranla yüzde 10'dan daha fazla arttı. Bu, fiyatların yüksek olduğu piyasada alışılmış bir durum değil" ifadelerine yer verildi.
Değer kaybeden dolar ve yükselen enflasyonla altın fiyatları bu ay rekor seviyeye ulaşmıştı.
Mumbai'deki Nirmal Bang Securities'de emtia bölümü müdürü olan Kunal Shah, "Yüksek fiyatlara rağmen talepte herhangi bir azalma olmadığını görüyoruz. İnsanlar fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyor" dedi.
Spot altın, 2 Mayıs'ta 1,577.57 dolar olarak rekor kırmıştı. Metal, bu yıl yüzde 7.3 yükseldi. Haziran vadeli altın, Mumbai'deki Multi Commodity Exchange of India'da yüzde 0.4 yükselerek 22,246 rupi (498 dolar) oldu. Fiyat, 30 Nisan'da 22,856 rupi ile rekor seviyeye yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)