E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan'da göstergeler düşüşe geçti---

Hindistan'da göstergeler düşüşe geçti

Hindistan'da göstergeler düşüşe geçti
13 Şubat 2014 - 06:37 borsagundem.com

Faiz artışlarının ardından Hindistan'da tüketici fiyatları ve fabrika üretimi hız kesti

Asya'daki en yüksek enflasyon düzeyiyle karşı karşıya olan Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan'ın faiz artırımlarının ardından Hindistan'da tüketici fiyatları Ocak'ta hız kesti ve fabrika üretimi de Aralık'ta düşüş kaydetti.

Yeni Delhi'deki İstatistik Bakanlığı'nın verilerine göre TÜFE yıllık bazda yüzde 8.79 hızlanarak, Aralık'taki yüzde 9.87 seviyesinden yavaşlamaya işaret etti. Bloomberg anketine katılan 37 analistin medyan tahmini enflasyonun yüzde 9.2 seviyesinde olacağı yönündeydi ve Ocak ayı verisi Ocak 2012'den bu yana en düşük düzeyine indi. 

ABD'nin parasal genişleme programını azaltmasının ardından geçtiğimiz ay Brezilya, Türkiye ve Güney Afrika gibi gelişen ülkelerle birlikte faiz artışına giden Rajan, enflasyonla mücadele edeceğini ve rupinin değerini koruyacağını söyledi. Yüksek faiz tüketici talepleri üzerindeki etkisini göstererek, sanayi üretiminin Aralık'ta yüzde 0.6 daralmasına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)