E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan'ın altın ithalatı ikiye katlandı---

Hindistan'ın altın ithalatı ikiye katlandı

Hindistan'ın altın ithalatı ikiye katlandı
13 Kasım 2014 - 15:05 borsagundem.com

Hindistan'ın altın ithalatı, fiyatlardaki düşüşün mücevher talebini güçlendirmesi sonrası iki katın üzerinde arttı

Dünya Ekonomik Konseyi, Çin'de sonra dünyanın en büyük altın kullanıcısı Hindistan'ın altın ithalatının, yılın üçüncü çeyreğinde, fiyatlardaki düşüşün festivaller döneminde mücevher talebini artırması sonucu, iki katın üzerinde artış gösterdiğini kaydetti. 

Konseyin verilere göre, resmi altın alımları, Eylül sonunda biten üç aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemindeki seviyesi olan 91 tondan 204 tona sıçradı. Konsey, Hindistan'da talebin üçüncü çeyrekte, mücevher alımlarının yüzde 60 artarak 182.9 ton ile 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte, yüzde 39 artarak 225.1 tona ulaştı. Sikke ve külçe altın kullanımı yüzde 10 düşerek 42.2 tona indi. 

Hindistan'ın altın talebi, tüketicilerin geçen ay Diwali festivali nedeniyle alıcıların kuuymculara akın etmesi sonucu, iki çeyrek üst üste Çin'i geçerek çeyrek dönem bazında en büyük altın kullanıcısı haline geldi. Hindistan'ın altın ithalatı Eylül ayında dört katın üzerinde artış gösterdi ve bu durum, cari işlemler açığını daraltmak ve değer kaybeden ülke para birimini desteklemek için geçen yıl altın ithalatına kısıtlamalar getiren hükümeti, bu tedbirleri daha da sıkılaştırmayı düşünmeye yöneltti. Konsey, ithalattaki hızlı artışın dördüncü çeyrekte muhtemelen sürmeyeceğini, ancak sağlıklı bir talebin beklendiğini belirtti. 

Londra merkezli konseyin Hindistan'dan sorumlu idari direktörü Somasundaram P.R., "İthalat kısıtlamalarının altın talebi üzerinde fazla etkili olmadığı ve yetkisiz arz kanallarının güçlendiği tartışılmaz," dedi ve "Diwali festivali dönemindeki altın talebi, Hindistan'da ekonomiye ilişkin genel iyimserliği yansıtıyor ve ortalama habnehalkı tasarrufçusunun altına yönelik geleneksel bağlılığını güçlendiriyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)