E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan'ın Rus petrolü ithalatında inanılmaz artış---

Hindistan'ın Rus petrolü ithalatında inanılmaz artış

Hindistan'ın Rus petrolü ithalatında inanılmaz artış
11 Mayıs 2023 - 10:05 borsagundem.com

Rusya'dan ham petrol satın alarak ton başına yaklaşık 89 dolar kazanç sağlayan Hindistan'ın, Rusya'dan ham petrol ithalatının 2022'de 10 kat arttığı bildirildi.

Hindistan'ın en büyük ikinci kamu sektörü bankası Bank of Baroda, Rusya'dan ham petrol alımının arttığını, aynı zamanda yaklaşık 5 milyar dolar tasarruf edildiğini açıkladı.

BBC'nin haberine göre, bankanın verilerine göre Hindistan, geçen mali yılda Rusya'dan ham petrol satın alarak ton başına yaklaşık 89 dolar kazanç sağladı.

Hindistan'ın 2021'de yıllık ham petrol ithalatının yaklaşık yüzde 2'sini oluşturan Rus petrolü, bankanın verilerine göre şu an neredeyse yüzde 20 seviyesine ulaştı.

Böylelikle Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatı geçen sene 10 kat arttı, Rusya'nın bu ülkeye daha düşük fiyatla petrol satmaya devam etmesi bekleniyor.

Hindistan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rusya'nın saldırılarını açıkça desteklememiş olsa da "işgal", "savaş" ve kınama anlamına gelecek ifadeleri kullanmaktan kaçınmıştı.

Hint yetkililer, milyonlarca kişinin yoksulluk içinde yaşadığı bir ülke olarak yüksek fiyattan petrol alamayacaklarını ve Rusya'dan petrol ithalatını sürdüreceklerini açıklamıştı.

Yaptırımlar sonrası Rusya'nın petrolde rotası Çin ve Hindistan

 

ABD Hindistan’dan Rus petrol ürünleri ithal ediyor

 

Rusya’nın Hindistan ve Çin'e petrol ihracatı katlandı

 

Hindistan, Rusya'dan petrol almayı sürdürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai11 Mayıs 2023 10:23

    Deprem bölgesinde yağmacılık yapmaktan farkı yok. Bunlardan onur ve haysiyet beklenemez. Önceki yılların mevcut seviyenin üstünde ithalat yapan her ülke yağmacıdır.