E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHintli yatırımcı altına yöneldi---

Hintli yatırımcı altına yöneldi

Hintli yatırımcı altına yöneldi
14 Mayıs 2011 - 13:15 borsagundem.com

Altın ve gümüşteki sert düşüşün Hintli tüketicileri teşvik etmesiyle, Batıdaki taleplerin aksine, Hindistan'da altın alımları hızla yükseldi

Dünyanın en büyük altın alıcısı olarak bilinen ülkesi Hindistan'da, altın ve gümüş fiyatlarının düşmesi avantaja çevirildi. Değerli metallere ilgisi yüksek olan Hindistan'da tüketiciler altın ve gümüş alımlarını artırdı.
Önceki hafta altının ons fiyatının rekor düzey olan 1,500 dolardan gevşemesi ve gümüşün 35 dolara kadar gerilemesinin ardından Hindistan'dan gelen talep, bankacıları şaşırttı.
UBS ve Standard Bank, bu yıl Hindistan'dan gelen en yoğun günlerini yaşadı.
Hindistan'dan gelen alım talepleri, Batı'daki yatırımcıların gümüş ve altın varlıklarını azaltarak değerli metallerin fiyatında sert düşüşün yaşanmasının ardından geldi. ABD'de bazı yatırımcılar ellerindeki altın ve gümüş cinsinden varlıkları sırasıyla yüzde 1.4 ve yüzde 5.7 azalttı.
Standard Bank'ın emtia araştırmaları müdürü Walter de Wet, altındaki yükselişin devam edeceğini ve bu yılın sonuna kadar yeni zirvelerin beklendiğini belirtti. Wet, "1,500 dolardan rekor kıran altının bu seviyede bir miktar düzeltmeye gideceğini düşünüyoruz" dedi.
Cuma günü 1,487 dolar seviyesinden kapanan altın, bu haftayı yüzde 0.5 aşağıdan tamamladı. Gümüş ise bu hafta yüzde 2.8 değer kaybederek 34.50 dolara geriledi.
Altın, Hintli tüketiciler tarafından daha çok düğün ve kutlamalar için satın alınıyor. Ancak traderlar, altın ve gümüş piyasalarındaki spekülatif hareketlerin artışının, bu piyasaların doğasını değiştirmeye başladığını belirtiyor.
Aynı zamanda gelişen ülkelerde artan enflasyonist baskılar da, Hindistan gibi yüksek enflasyon oranları konusunda endişe duyanları altına yönlendiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)