E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse bazlı hareketler ön plana çıktı---

Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı

Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı
02 Ekim 2020 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BDDK ve Resmi Gazete’de yayımlanan TL mevduatlardaki azalmayı engellemek için artırılan vergi oranlarının düşürülmesi ile yapılan sıkılaştırma hamleleri sonrası, kurdaki geri çekilme seans açılışı öncesinde devam etti. Avrupa Birliği liderleri başta Doğu Akdeniz'deki durum, Türkiye ile ilişkiler ve Belarus konusu olmak üzere çeşitli gündem maddelerini ele almak için başlayan ve bugün de devam edecek olan zirvede ağırlıklı konunun Belarus olacağı ve AB’nin Türkiye ile ilgili pozitif bir ajanda için opsiyonları değerlendirdiğine yönelik haberler ile risk iştahının arttığı gözlemlendi. İyimser hava ile birlikte ABD vadelilerindeki yukarı yönlü seyir sonrasında BİST100 endeksi güne %0,42 oranında artışla 1.150 seviyesinden başlangıç yaptı.

Dün Çin, Güney Kore ve Hong Kong'da resmi tatil nedeniyle piyasalarda işlem gerçekleştirilmezken Japonya'da da teknik sorundan kaynaklı pay piyasalarında işlemler durduruldu.

ABD tarafında ise coronavirüs vakalarındaki artışa rağmen ABD’de Kongre’nin yeni teşvik paketi üzerinde çalışmayı sürdürmesi risk iştahının genel hatlarıyla güçlü kalmasını sağlıyor.

Akdeniz’deki gelişmeler ve Azerbaycan – Ermenistan arasındaki çatışmalar risklerin varlığını korusa da Türk Lirası’nın değer kazanması BİST100 endeksindeki pozitifliğini koruyor. 

Açılışın ardından içeride İmalat PMI endeksi açıklandı. İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, Eylül ayında bir önceki aya göre 1,5 puan azalarak 52,8'e geriledi.

Açılışın ardından dün devreye giren yeni pay piyasası pazar yapılanması ardından kredi teminat oranlarından kaynaklı özellikle alt pazarda işlem gören şirketlere satış baskısı yarattı ve devre kesicileri çalıştırdı.

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksi, bankacılık endeki ile gün sonuna kadar yükselişini sürdürse de kapanışa doğru gelen satışlarla haftanın dördüncü işlem gününü
%0,15 azalışla yükselişle 1.143 seviyesinden tamamladı.

Madencilik sektörü payları %2,53 oranında değer kazanırken, teknoloji sektörü payları %3,23 oranında değer kaybetti.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.278 - 1.300 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.280 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.250 adet artarak 458.821 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.272 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.310’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.340 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.264 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.298 ve 1.305 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.273 ve 1.264 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)