E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları'Hisse biriktir' (Eti Yatırım)---

'Hisse biriktir' (Eti Yatırım)

'Hisse biriktir' (Eti Yatırım)
10 Kasım 2011 - 09:45 borsagundem.com

IMKB-100 endeksinin güne 55.800 puan civarından başlayacağı tahmin ediliyor

İtalya'da 10 yıllık tahvil faizlerinin %7'nin üzerine çıkmasının sürdürülemez olduğu endişesinin negatif etkisinin bugün de devam ediyor olması nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne 55.800 puan civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul borsasının kapalı olduğu üç günlük sürede Yunanistan ve İtalya öznelindeki gelişmeler global piyasalara yön verdi. İtalya ve Yunanistan Başbakanlarının istifasını isteyen - bekleyen piyasalar gelecek yeni isimlere yönelik doğan belirsizlikle sıkıntıya girerken, bu belirsizliğin yarattığı tedirginliğin İtalyan 10 yıllık tahvil faizlerini %7'nin üzerine yükseltmesi, yatırımcıların bu faiz oranının sürdürülemez olduğunu fiyatlandırması dün yurtdışı borsalarda %4'e varan düşüşler yarattı. Dün borsalarda yaşanan sert düşüşlere rağmen, geçen hafta sonuna göre Asya borsalarının yatayda, Avrupa ve ABD borsalarının ortalama %1.8 ekside olması, IMKB'nin %0.7 civarında düşüşle başlamasını muhtemel gösteriyor.
Günün ilerleyen saatlerinde, başta İtalya'ya yönelik endişelerin seyri olmak üzere Yunanistan ve İtalya'da yeni Başbakanın kim olacağı soruları, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı (değişiklik beklemiyoruz ve piyasa beklentisi de bu yönde) ve nispeten düşük önem derecesine sahip haftalık işsizlik maaş başvuruları, dış ticaret dengesi, ithalat-ihracat fiyatları gibi veriler piyasaların yönünde belirleyici olacaktır. Trilyon dolar mertebesinde borcu bulunan İtalya'nın bir an önce yeni tedbir paketlerini hayata geçirmemesi ve yeni Başbakan belirsizliğini ortadan kaldırmaması halinde, global çapta borsaların bu duruma Yunanistan borç krizinden daha sert tepki verebileceği göz ardı edilmemelidir. Gelinen aşamada, bu belirsizliklere başta Almanya ve Fransa olmak üzere AB'nin çok fazla müsamaha göstermeyeceğini düşünerek, kısa süreli bu tür çalkantılar yaşansa bile İtalya'nın sorunların çözümünde daha bilinçli hareket edeceğini umut ederek mevcut koşullarda temkinli olarak bu tepkilerin ana destek seviyelerinden kısa vade için hisse biriktirme yönünde kullanılabileceğini öngörüyoruz.
Destekler: 55.800 - 55.400 - 54.800 - 52.900, Dirençler: 57.300 - 58.000
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: ALARK, GUBRF

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)