E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse piyasaları üzerinde baskı sürüyor---

Hisse piyasaları üzerinde baskı sürüyor

Hisse piyasaları üzerinde baskı sürüyor
24 Mart 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden’ın yeni destek paketi hazırlığı içerisinde olduğuna ilişkin kaynaklara dayandırılan haberler ön plana çıkıyor. Yeni bir destek paketinin resmi kaynaklarca doğrulanması durumunda bu gelişmenin mevcuttaki enflasyon endişeleri üzerindeki etkisi izlenecektir. TCMB’deki başkan değişimi sonrasında yurt içi piyasalarda denge arayışı devam ederken, Ak Parti’nin bugün gerçekleşecek kongresi yurt içinde yakından takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

• 16:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarında yeniden etkili olan artış eğilimi ve üçüncü dalga endişeleri ile gündemdeki enflasyon endişeleri hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Güne sert satışlarla başlayan BIST-100
Endeksi’nde ilerleyen saatlerde toparlanma çabası ön plana çıkarken, endeks günü %0,13’lük sınırlı bir düşüşle 1.377,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,85 – 7,88 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,92’li seviyelerden işlem görmekte. Son günlerdeki sert fiyatlamaları dikkate aldığımızda BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde dün gün içinde en düşük 1.256 seviyesi görüldükten sonra bankacılık dışında kalan sektörlere gelen alımların etkisi ile günlük kayılar geri geri alındı ve yatay bir kapanış gerçekleşti. Bugün için yurtdışı piyasalar negatif bir seyir izlerken içeride Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin kongresinde yapacağı açıklamalara odaklanılmış durumda. Buradan verilecek mesajlar her iki yönde de sert hareketlere neden olabilir. Kısa vadeli teknik seviyelerinin öneminin azaldığı endekste geçtiğimiz hafta görülen zirve ve dünkü dibi referans aldığımızda geri dönüşte %38,2 - %50 ve %61,8 seviyeleri sırası ile 1.383 – 1.423 ve 1.462 seviyelerinde bulunuyor. Aşağıda ise 1.314 – 1.290 ve 1.256 destekler olarak izlenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 24/03/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Piyasalarda gözler Erdoğan'ın mesajlarında

Kısa vadeli dip arayışı devam edebilir

Açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)