E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse piyasalarında 2.5 yılın sert satışı yaşandı---

Hisse piyasalarında 2.5 yılın sert satışı yaşandı

Hisse piyasalarında 2.5 yılın sert satışı yaşandı
07 Şubat 2014 - 16:24 borsagundem.com

Dünya genelinde hisse senedi fonlarından Ağustos 2011'den bu yana görülen en büyük çıkış yaşandı

Bank of America'nın EPFR Global'in verilerinden derlediği rapora göre, dünya genelinde hisse senedi fonlarından 5 Şubat'ta sona eren haftada, Ağustos 2011'den bu yana görülen en büyük sermaye çıkışı yaşandı. 5 Şubat haftasında global hisse senedi fonlarından 28,3 milyar dolar çekildi. 
Aynı hafta global tahvil fonlarına ise Nisan 2010'dan bu yana  görülen en büyük sermaye girişi yaşandı ve bu fonlara 14,8 milyar  dolar aktı. 
5 Şubat haftasında ABD piyasalarına odaklı hisse senedi fonlarından 24 milyar dolar çıkarken, ABD Hazine kağıtlarına odaklı fonlara  ise 13,2 milyar dolar aktı. 
5 Şubat haftasında yüksek getirili tahvil fonlarından dünya genelinde 1,2 milyar dolar çıkış gerçekleyti. Bu, Ağustos 2013'den bu yana görülen en büyük çıkış oldu. 
Aynı hafta yatırım yapılabilir seviyede tahvil fonlarına ise  dünya genelinde 4,2 milyar dolar aktı. Bu, Mayıs 2013'den bu yana  görülen en büyük sermaye girişi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)