E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse piyasalarında pozitif bir hava etkili olurken...---

Hisse piyasalarında pozitif bir hava etkili olurken...

Hisse piyasalarında pozitif bir hava etkili olurken...
27 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşı çalışmalarıyla ilgili iyimser beklentiler ve ekonomilerdeki toparlanmanın devam etmesi risk iştahını genel olarak destekliyor. Son günlerdeki gelişmelerin etkisiyle ABD – Çin gerilimi bir miktar yatışırken, ABD’nin dün Güney Çin Denizi'ndeki faaliyetleri nedeniyle bazı Çinli şirketlere yaptırım getireceğini açıklaması dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın bugünkü konuşması ve vereceği mesajlarda piyasalar açısından oldukça önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 15:30 ABD – 2020/2Ç GSYH Önem: Yüksek
• 16:00 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta hisse piyasalarında pozitif bir hava etkili olurken, ekonomik verilerdeki toparlanmanın sürmesi alıcılı seyrin dün de genel olarak devam etmesine katkı sağladı. Haftanın ilk bölümünde zayıf bir görünüm ortaya koyan BIST-100 Endeksi dün tepki alımlarıyla günü %0,63’lük yükselişle 1.099,02 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, S&P500 ve Nasdaq rekorla kapandı. ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 7,38 – 7,39 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,36’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son üç günlük satışın ardından dün bir miktar tepki gerçekleştiren BIST 100’de bugün izleyeceğimiz ilk direnç 1.110 iken aşağıda izlediğimiz ilk destek noktası 1.081 olmaya devam ediyor. Dünkü sınırlı yükselişe karşın günlük grafiklerde teknik göstergeler zayıf seyretmeye devam ediyor. Buna karşın saatlik grafiklerde bir toparlanma isteği mevcut. Bahsettiğimiz 1.110 direnci geçilebilecek olur ise bir süredir en önemli direnç seviyesi olarak takip ettiğimiz ve geçtiğimiz hafta da üzeri test edilen 1.122 gündeme gelecektir. 1.122 üzerinde kapanışlar alım iştahını daha da artıracaktır. Aşağıda ise bahsettiğimiz 1.081 ve devamında hemen altında bulunan 1.077 kritik destekler. Bu seviyelerin altında satışların sertleşebileceği göz önünde bulundurulmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)