E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse piyasalarında zayıf seyir sürüyor---

Hisse piyasalarında zayıf seyir sürüyor

Hisse piyasalarında zayıf seyir sürüyor
20 Eylül 2021 - 09:02 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgın kaynaklı riskler ile erken sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Aynı zamanda Çinli şirket Evergrande borç riskinin yayılma endişesi ve bu husustaki süreç yakından izleniyor. Bu hafta çarşamba günkü Fed toplantısı ile perşembe günkü TCMB toplantısı ön planda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamındaki temasları da yurt içi piyasaların takibinde yer alacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki salgın kaynaklı endişeler ve erken sıkılaşma korkuları son haftalarda küresel hisse piyasalarının zayıf bir seyir izlemesine neden oluyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü yüzde 0,10 oranında sınırlı bir yükselişle 1.419,43 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya ve Çin borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken, Evergrande endişeleri nedeniyle Hong Kong borsasında sert satışlar yaşanıyor. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,64 – 8,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,67’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi 27 Temmuz’dan 2 Eylül’e kadar sağladığı primin yarısını geçtiğimiz hafta itibariyle vermiş durumda. Haftanın son 2 gününde yurtdışındaki negatif görünüme karşın BIST 100 Endeksi 1.412 seviyesi üzerinde tutunmayı başardı. Buna karşın teknik göstergelerdeki aşağı yönlü seyir devam ederek endeksteki zayıf görünümü işaret etti. Yurtdışında da hisse endekslerinin zayıf seyrediyor olması BIST 100’de orta vade için kritik olarak gördüğümüz yüzde 61,8 düzeltmesinin bulunduğu 1.396 seviyesini daha kritik hale getirmiş durumda. Bu hafta burası kırılacak olursa satışların hızlanması söz konusu olabilir. Bu durumda 27 Temmuz’da yükselişin başladığı 1.340 civarı ilk hedef olacaktır. Endekste 1.430 takip ettiğimiz ilk dirençken üzerinde 1.450 daha kritik olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 20/09/2021

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Kritik haftaya kurlar yukarı yönlü başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)