E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse piyasasında en kötü geride kalmadı---

Hisse piyasasında en kötü geride kalmadı

Hisse piyasasında en kötü geride kalmadı
17 Şubat 2016 - 15:21 borsagundem.com

JP MOrgan analisti Chow, hisse piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

JPMorgan Asset Management Inc. için küresel piyasaları izleyen Marcella Chow, hisse senetlerinde tepki alımı beklentisinin henüz dip seviyesini gördüğümüz anlamına gelmediğini söyledi.

1.7 trilyon doların yönetiminden sorumlu para yöneticisi JPMorgan'ın küresel stratejisti, gergin olduğunu, müşterilerinin panik halinde olduğunu ve onlara portföylerindeki tahvilleri artırırken, hisse senetlerinde seçici davranmalarını tavsiye ettiğini belirtti. Kişisel olarak portföyünün yüzde 70'ini ABD hazine tahvilleri dahil olmak üzere tahvillere ayıran Chow, “Çin ekonomisi gelişme göstermeden ve merkez bankalarının yatırımcıların gözündeki kredibilitesi tekrar sağlanmadan sakinlik geri gelmeyecek” dedi. Chow, petrolün varil fiyatının 22 dolara kadar düşebileceğinden endişe etmekle birlikte, volatiliteden uzak durmaya çalışıyor.

Küresel hisse senetlerinin beş yıldan beri ilk kez ayı piyasasına girmelerine neden olan satış dalgasının ardından, hisseler geçtiğimiz haftanın sonundan bu yana kayıplarını bir miktar geri aldı. Petrol, 2003'ten bu yana görülen en düşük fiyatlara inmesinin ardından yaklaşık 30 dolar seviyesine geri tırmandı. Bankaların kredileri geri ödenmesiyle ilgili korkularını azalttı. Fakat ne Çin'den Avrupa'ya para politikası yapıcılarının yatırımcıları ikna uğraşları ne de petroldeki yükselişten kaynaklı olarak bankaların kredi geri ödemelerine ilişkin korkuları, Chow'u “en kötüsünün” geride kaldığına ikna edemiyor.

Chow, Hong Kong'da “Endişeli miyim? Evet. Çok fazla belirsizlik var. Hisse senetleri çok akıllıca bir seöçim olmayabilir” dedi.

Fakat Chow, Çin'deki e-ticaret gibi bazı olumlu noktalar da görüyor. Aynı zamanda turizm bağlantılı sektörlere de bakma eğilimi var. Chow, “Çin yeni yılı boyunca Japonya ve Tayland ziyaretçi akınına uğradı. Bu ülkelerdeki hizmet sektörleri, bu olaydan yararlanabilirler” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bahar,yaz zor mevsimler olabilir 2016 da17 Şubat 2016 15:46

    mart ikinci yarısı dünya piyasaları düşmeye başlar yaz durgunluğu bu yıl diğer yıllardan önce gelir çünkü dünyada riskler artıyor.

  • recep17 Şubat 2016 15:32

    halen kriz ortamı olmadı ki. faizler artmaya başlasın o zaman düşeceğiz.