E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi piyasaları Fed’den istediğini alabildi mi?---

Hisse senedi piyasaları Fed’den istediğini alabildi mi?

Hisse senedi piyasaları Fed’den istediğini alabildi mi?
19 Eylül 2024 - 09:16 borsagundem.com

ABD’de uzmanlar, borsanın Fed’den istediğini tam olarak aldığı görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Beklenen oldu ve Fed 50 baz puanlık bir faiz indirimine gitti. ABD hisse senedi piyasaları ise buna başta olumlu tepki verse günü düşüşle kapattı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, uzmanlar, düşüşe rağmen borsanın Fed'den tam olarak istediğini aldığı görüşünde.

Büyük faiz indirimi zaten fiyatlanmıştı

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fed'in 2020'den bu yana ilk faiz indirimini gerçekleştirmesinin ardından borsalar Çarşamba günü günlük rekora doğru kısa bir yükseliş yaşadı. Daha sonra ana endeksler kapanışa doğru sendeledi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın soru-cevap oturumunda düşüşe geçti.

Ancak tüm zamanların en yüksek seviyelerine çok yakın olmaları, bunun hisse senedi yatırımcıları için ideal sonuç olduğunu, özellikle de büyük bir indirimin zaten fiyatlandırılmış olduğunu gösteriyor.

LMAX Group'ta piyasa stratejisti olan Joel Kruger, yaptığı açıklamada, “Fed, piyasaya daha büyük 50 baz puanlık faiz indirimiyle aradığını verdi” diyor.

Piyasalar ekonomik açısından da rahat

Bu sonuç ayrıca Morgan Stanley stratejistlerinin bu hafta başında hisse senetleri için en iyi senaryo olarak özetledikleri seçenekle de uyuşuyor: “Ekonomik büyüme açısından piyasayı korkutmayan 50 baz puanlık bir indirim.”

Ancak Powell'ın soru-cevap oturumunda daha sonraki aşağı yönlü hareketin habercisi olarak Kruger şunları ekliyor: “Buradan itibaren endişemiz, piyasanın Fed'in gelecekteki destekleyici jestleri üzerine riskli varlıkları satın alma konusunda kendini iyi hissetmeye devam edebilmesi olacak, zira bu uyumluluk bu ölçüde fiyatlandırıldı.”

ABD endeksleri dünü şu verilerle kapattı: S&P 500 Endeksi, 5.618,26 puan ve yüzde 0,3 oranında düşüş; Dow Jones Sanayi Ortalaması 41.503,10 puan ve yüzde 0,3 oranında düşüş ve Nasdaq 17.573,30 puan ve yüzde 0,3 oranında düşüş.

Borsalar olumlu tepki veriyor

Hisse senetleri tarihsel olarak Fed faiz indirimlerine iyi tepki veriyor. Fundstrat'tan Tom Lee'ye göre, 1971'den bu yana ilk Fed indirimi, yatırımcılar için gelecek altı ayda yüzde 100 olasılıkla pozitif getiri sağlıyor ve ortalama yüzde 13'lük bir kazanç sağlıyor.

Yatırımcılar, Fed'in hızlı faiz indirimlerinin durgunluğu savuşturduğuna dair işaretler için bundan sonra yeni ekonomik veri yayınlarına odaklanacak. J.P. Morgan Asset Management'ta portföy yöneticisi olan Priya Misra, kararın ardından, “Bundan sonraki veriler piyasalar için daha önemli olacak. Bugün tek ihtiyacımız olan Powell'ın Fed'in iş gücü piyasasına yönelik aşağı yönlü riskleri kabul ettiği ve uygun şekilde yanıt verdiği yönündeki piyasa beklentilerini doğrulamasıydı” diyor.

Odak noktası netleşti

Çarşamba günkü faiz kararı, merkez bankasının birincil odak noktasını değiştirdiğini teyit etmesi açısından da önemli bulunuyor.

Glenmede'de yatırım stratejisi ve araştırma şefi olan Jason Pride, “Fed şu anda iş gücü piyasası konusunda daha endişeli ve enflasyon konusunda daha az endişeli” şeklinde konuşuyor.

BofA ve Goldman Sachs'ın Fed faiz beklentilerinde revizeBofA ve Goldman Sachs'ın Fed faiz beklentilerinde revize

 

New York borsası Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandıNew York borsası Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandı

 

Fed'in faiz kararı sonrası piyasalar hareketlendiFed'in faiz kararı sonrası piyasalar hareketlendi

 

Fed 4 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirdiFed 4 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirdi

 

FED’in faiz indirimleri küçük hisseler için fırsat mı?FED’in faiz indirimleri küçük hisseler için fırsat mı?

 

Gundlach: Fed'in faizleri hızla düşürmesi gerekliGundlach: Fed'in faizleri hızla düşürmesi gerekli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)