E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir arada---

Hisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir arada

Hisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir arada
01 Ekim 2024 - 12:57 borsagundem.com

ABD borsalarında seçim yılının en volatil ayına giriliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında özellikle seçimden kaynaklı olarak yüksek volatilite beklense de rallinin devam etme olasılığı da yüksek görülüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, CFRA Research, S&P 500'ün 11 sektöründen dokuzunun 1992'den bu yana seçim yıllarının dördüncü çeyreğinde yükseldiğini söylüyor.

En oynak ay

MarketWatch’tan Isabel Wang’ın haberine göre, Wall Street, takvimini başkanlık seçim yılının en oynak ayına çevirmek üzere ancak üçüncü çeyrekte görülen ve rekor seviyeleri yenileyen yükseliş, yatırımcıların büyük kazanımların kalıcı olup olmadığını düşünmesine neden oluyor.

CFRA Research'ün baş yatırım görevlisi Sam Stovall'a göre, tarihsel veriler, 1945'ten bu yana seçim yıllarında Eylül ayındaki olumlu borsa performansının, tüm yıllardaki tipik sıklık olan yüzde 61'e kıyasla, takip eden Ekim ayında neredeyse yüzde 80 oranında bir artışa yol açtığını gösteriyor.

Stovall paylaştığı notta, “Dahası, 1945'ten bu yana geçen tüm yılların üçüncü çeyreğinde S&P 500 Endeksi zamanın yüzde 60'ından daha azında kazanç elde ederken, kıyaslama endeksi dördüncü çeyrekte zamanın yüzde 80'inde kazanç kaydediyor” diye yazıyor.

Ralliyi destekleyecek faktörler

Stovall, “Bu piyasayı dördüncü çeyrekte ilerletmeye devam edebilecek faktörler arasında Çin'in son teşvik programı, Ağustos ayında kişisel tüketim harcamaları endeksi büyümede başka bir düşüş kaydettikçe ABD enflasyon okumalarında devam eden gevşeme ve Fed'in toplamda 50 ila 75 baz puanlık iki faiz oranı indirimi daha yapma olasılığı yer alıyor” diye ekliyor.

Eylül ayında, ABD hisse senetleri tarihsel olarak en zayıf ay olan bu aya zorlu bir başlangıç ​​yaptı ancak Fed'in dört yılın ardından ilk kez politika faizini düşürmesinin ve Çin'in dünyanın ikinci büyük ekonomisindeki yavaşlamayı durdurmak için büyük bir teşvik paketi açıklamasının ardından toparlandı.

Sonuç olarak, S&P 500 ve Dow Jones Endüstri Ortalaması geçen ay yaklaşık yüzde 2 oranında artarak 2019'dan bu yana en iyi Eylül performansını kaydetti. Bu arada, Nasdaq’ta artış yüzde 2,7’yi buldu ve bu FactSet verilerine göre 2013'ten bu yana en iyi Eylül ayı anlamına geldi.

Çeyrekte S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla yüzde 5,5 ve yüzde 2,6 oranında yükseldi ve her ikisi de üst üste dördüncü çeyrekte de kazanç elde etti. Bu 2021'den bu yana en uzun süreye karşılık geldi. Dow Jones Piyasa verilerine göre, Dow Jones ayrıca 2023 sonundan bu yana en iyi çeyreğini kaydetti ve yüzde 8,2 oranında yükseldi.

Seçim yıllarının dördüncü çeyreğinde hisse senetleri nasıl performans gösteriyor?

Stovall, ABD borsalarındaki genişleyen rallinin, 2024'ün son çeyreğindeki hisse senedi piyasası performansı konusunda endişelenen yatırımcılara cesaret verici bir sinyal verdiğini belirtiyor. Stovall, “S&P 500'ün üçüncü çeyrekteki yükselişine her boyutta, tarzda ve 11 sektörden 10'unda kazançlar eşlik ettiği için katılım olumlu olmaya devam ediyor” diye yazıyor.

FactSet verilerine göre, S&P 500'ün kamu hizmetleri, gayrimenkul ve endüstriyeller bu çeyrekte büyük sermayeli endeksin 11 sektörü arasında en iyi performansı gösterenler olurken enerji sektörü çeyreklik kayıplar yaşayan tek sektör oldu.

Stovall, S&P 500'ün 11 sektöründen dokuzunun, 1992'den bu yana seçim yıllarının dördüncü çeyreğinde genellikle yükseldiğini, bunun ‘muhtemelen seçim bittikten sonra belirsizliğin ortadan kalkması nedeniyle’ olduğunu söylüyor.

Bank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyorBank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyor

 

Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?

 

Ekim ayı borsada zorlu geçecekEkim ayı borsada zorlu geçecek

 

Yeni borsa rallisinde lider 3 sektörYeni borsa rallisinde lider 3 sektör

 

Borsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlıBorsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlı

 

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeliFundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)