E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetlerinde 5 yılın en güçlü SAT sinyali görülüyor---

Hisse senetlerinde 5 yılın en güçlü SAT sinyali görülüyor

Hisse senetlerinde 5 yılın en güçlü SAT sinyali görülüyor
26 Ocak 2018 - 09:15 borsagundem.com

BofA Merrill Lynch'in raporuna göre hisse senetleri, 2013'ten bu yana görülen en güçlü satış sinyalini veriyor

Yatırımcılar, bilanço döneminin olumlu bir başlangıç yapması ve küresel hisselerin zirve görmeyi sürdürmesi ile, geçtiğimiz hafta hisse senedi fonlarına rekor düzeyde giriş gerçekleştirdi. Bir göstergeye göre bu durum 2013'ten beri görülen en güçlü satış sinyaline katkı sağlıyor.

Bank of America Merrill Lych'in (BofA) EPFR Global verilerine dayandırdığı araştırma raporuna göre yatırımcılar, 24 Ocak ile biten bir haftalık sürede hisse senetlerine 3.2 milyar dolarlık giriş gerçekleştirdi. Aktif yönetilen hisse senedi portföyleri, teknoloji fonları ve enflaasyon korumalı hazine tahvilleri rekor düzeydeki sermaye girişinden payını aldı.

BofA'ya göre ABD hisselerine 7 milyar dolarlık giriş olurken Avrupa hisse senetlerine 4.6 milyar dolarlık (37 haftanın en yükseği) yatırım yapıldı. Gelişen piyasa hisse senetleri 8.1 milyar dolarlık fon çekerek veri setindeki en yüksek ikinci giriş oldu.

BofA stratejistleri riskli varlıklara yönelik güçlü talebin etkisiyle uyarıda bulunuyor. Stratejistleri hisse senedi piyasasında -en azından S&P 500 Endeksi'nde- ilk çeyrekte “taktiksel çekilme” öngörüyor.

Rapora göre bankanın “Bull &Bear” göstergesi 2013 yılından bu yana görülen en güçlü satış sinyalini veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)