E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHİSSELER UÇTU, ORTAKLAR SATTI!---

HİSSELER UÇTU, ORTAKLAR SATTI!

HİSSELER UÇTU, ORTAKLAR SATTI!
12 Haziran 2009 - 06:39 borsagundem.com

BSH Ev Aletleri'nin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hisseleri, halka açıklık oranının çok düşük olması, altı aylık bilançoya ilişkin beklentiler ve ortaklar arasındaki borsa dışı hisse senedi satışı nedeniyle hızla yükseliyor.

Sermayesi 42 milyon lira, halka açıklık oranı ise yüzde 0,7 olan BSH Ev Aletleri'nin hisseleri dün yüzde 15,97'lik yükselişle 69 liraya çıktı. Şirket hisseleri son bir haftada yüzde 68, son bir ayda yüzde 187, son üç ayda yüzde 277 oranında değer kazandı. Hızlı yükselişle birlikte şirketin üç ay önce 771 milyon lira olan piyasa değeri de, 2 milyar 898 milyon liraya fırladı. Halka açıklık oranı yüzde 0,716 olan şirketin toplam 3 milyon adet hissesi borsada işlem görüyor. Dün çift seans tavan olan hissede işlem miktarı da 13 bin adetle sınırlı kaldı. Ortaklar borsa dışında satıyor Şirketin mali tablolarına ilişkin beklentiler de hisseye ilgiyi artırdı. BSH bu yılın ilk çeyreğinde net karını, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 294 oranında artırarak 20.7 milyon liraya çıkardı. Şirket küresel krizin etkisini artırdığı geçen yılın son çeyreğinde 5.8 milyon lira net kar elde edebilmişti. BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, mayıs ayı sonunda yaptığı açıklamada, tüm sektörde yüzde 1 olarak gerçekleşen ihracat artışının BSH'da yüzde 8 olduğunu kaydetmişti. BSH Ev Aletleri'nde dikkati çeken bir diğer noktada da ortakların borsa dışındaki hisse satışları oldu. BSH tarafından 10 Haziran'da yapılan açıklamada şirketin ana ortağı BSH Bosch Und Siemens GmbH'ın 604 bin 800 adet hisseyi, hisse başına 54.1 TL fiyat üzerinden satın aldığı bildirildi. Şirket sermayesinin yüzde 1,4'ünü oluşturan bu hisselerin alımının ardından ana ortağın payı yüzde 97,8'den 99,2'ye çıkarken, Jak Grünberg, Daniel Grünberg, Ronald Grünberg ve Eric Grünberg'in şirkette payı kalmadı. OKTAY ÖZDABAKOĞLU/REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)