E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisselerdeki yükseliş 2015'te sürebilir---

Hisselerdeki yükseliş 2015'te sürebilir

Hisselerdeki yükseliş 2015'te sürebilir
17 Temmuz 2014 - 16:23 borsagundem.com

Faiz oranlarının düşük kalması boğaları tetikliyor

Ayılar istedikleri kadar bağırıp çağırsın boğalar bu yaz hisselerin kısmen şirket birleşmelerindeki yükselişin etkisiyle rekor seviyelere doğru çıkışını sürdüreceğine inanıyor.

Büyük düzeltme öngörülerine rağmen S&P 500 and Dow yükselmeye devam ederken ayın şimdiye kadar olan bölümünde ana endeksler yüzde 1’in üzerinde değer kazandı. 

Piyasada Fed’in Salı günü işaret ettiği gibi balon seviyesinde aşırı yüksek değerlenmiş hisseler bulunsa da birçok stratejist biyoteknoloji ve sosyal medya sektöründeki momentumlu isimler ve bazı küçük piyasa değerli şirketler haricinde değerlemelerde şimdilik sıkıntı olmadığını ve piyasaya yavaş da olsa bir yükselme marjı tanıdığını söylüyor.

Capital Management’ın CEO’su Richard Bernstein, “Gelir büyümesinde sorun yok. Gelirler gösterişli ya da patlama yapmış değil ama genelde yatırımcılara bakarsanız herkes aynı algı göstergelerini sergiliyor. Yatırımcılar zararları tutma değil, kazançları vurgulama derdinde,” dedi.

Analistlere göre hisselerin düşük faiz oranlarından ve gevşek Fed politikasından elde ettiği kazançlar önümüzdeki yıla da taşınabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)