E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisselerden tahvillere büyük fark!---

Hisselerden tahvillere büyük fark!

Hisselerden tahvillere büyük fark!
30 Aralık 2013 - 09:45 borsagundem.com

Fon akışının canlanmasıyla değerini 3.7 trilyon dolar artıran hisse senetleri, tahvillere en büyük farkını attı

Hisse senetlerinde boğa piyasasının başlamasının 5 yıl sonrasında Amerikalı yatırımcılar, hisselerin tahvillere kıyasla en iyi kazançları sunduğu dönem olan 2013'te hisselere geri döndü.

Bloomberg ve Investment Company Institute'ün verilerine göre hisse ETF ve yatırım fonlarındaki yatırımları 162 milyar dolar ile 2000'den bu yana en büyük artışını kaydetti. Aynı zamanda Standard&Poor's 500 Endeksi de yüzde 29 tırmanarak, hükümet tahviline yüzde 32 fark atarak 1978'den bu yana en büyük farka işaret etti.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomik teşviklerin azaltımının sinyalini verdiği yılın ardından S&P 500 Endeksi'ndeki şirketler bugün 12 ay öncekinden 3.7 trilyon dolar daha değerli. Kredi krizinin derinliklerinde doğan boğa piyasası, sıfır faizin desteği ve yatırımcıların, hisselerin yeniden yatırım için güvenli hâle geldiği düşüncesiyle 6. yılına girdi.

Hisse senedi kültürünün ölmediğini söyleyen Bank of America Corp.'un baş piyasa stratejisti Joseph Quinlan, "Hisselerin uzun vadede iyi kazançlar sağladığı gerçeğini unuttuk" dedi.

Hisselerde 1990'lardan bu yana görülen en büyük ralli, kredi krizinin Amerikan piyasalarının değerinden 11 trilyon dolar silmesinin ardından tarihi ortalamalara doğru yıllık kazanç sağlıyor. Pacific Investment Management Co.'dan Tony Crescenzi'den MacroMarket LLC'den Robert Shiller'a kadar herkes 2009'da yatırımcıların, 10 yıl öncesinden daha zengin olmadığı görüşüne sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)