E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHisseleri değer kaybeden Intel'e 5 milyar dolarlık yatırım!---

Hisseleri değer kaybeden Intel'e 5 milyar dolarlık yatırım!

Hisseleri değer kaybeden Intel'e 5 milyar dolarlık yatırım!
23 Eylül 2024 - 16:14 borsagundem.com

Yıl başından bu yana hisselerinde yüzde 60 düşüş yaşayan ve zorlu bir süreçten geçen Intel'e, Apollo tarafından 5 milyar dolarlık bir yatırım teklifi sunulduğu bildirildi.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel, son 9 ay içinde yaklaşık yüzde 60 oranında değer kaybederken, ABD merkezli teknoloji devine yeni bir yatırım teklifi geldi.

Qualcomm’un, zor durumda olan Intel’i satın almak için harekete geçtiği iddiaları konuşulurken, ABD merkezli varlık yönetimi firması Apollo Global Management, Intel’e 5 milyar dolarlık yatırım önerisinde bulundu.

Bloomberg News'in konuyla ilgili kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Apollo'nun Intel’e milyarlarca dolarlık hisseye benzer bir yatırım yapmak için oldukça hevesli olduğu bildirildi.

Yüzde 49 hisse alma planı

Konuya ilişkin henüz iki taraftan da resmi bir açıklama gelmezken Intel yöneticilerinin Apollo'nun teklifini değerlendirdiği konuşuluyor. Öte yandan potansiyel yatırıma ilişkin rakamların değişebileceği ve görüşmelerin başarısız geçebileceği ihtimali de bulunuyor.

Bu yılın başlarında Apollo, Intel'in İrlanda'daki yeni üretim tesisiyle ilgili bir ortak girişimde yüzde 49 hisse alacağını ve bu yatırımın 11 milyar dolar değerinde olacağını açıklamıştı.

Qualcomm, Intel'i gözüne kestirdi

Qualcomm'un da yakın zamanda zor durumdaki Intel'i satın almak için kolları sıvadığı söylendi. Reuters'in haberine göre, Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, beş asırlık Intel'i satın almak için yürütülen müzakerelere kişisel olarak dahil olmuş durumda. 

Qualcomm, Intel'i satın mı alıyor?Qualcomm, Intel'i satın mı alıyor?

 

Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecekIntel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek

 

Japonya'dan Intel ile yarı iletken teknolojisinde işbirliğiJaponya'dan Intel ile yarı iletken teknolojisinde işbirliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)