E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHİSSELERİ YÜZDE 170 YÜKSELDİ YÖNETİM ODAYA KAPANDI---

HİSSELERİ YÜZDE 170 YÜKSELDİ YÖNETİM ODAYA KAPANDI

HİSSELERİ YÜZDE 170 YÜKSELDİ YÖNETİM ODAYA KAPANDI
08 Mayıs 2009 - 11:14 borsagundem.com

Halka arz edilmeden halka açılan ilk İMKB şirketi olma özelliğini taşıyan Birko Birleşik Koyunlulular Mensucat, 30 Nisan’da işleme açıldığı günden bu güne tavan tavan yükseliyor.

Her seansa satıcısız başlayan hisse 0.64 liradan başladığı borsa serüvenini 1.73 liraya kadar sürdürdü. Ve 8 gün gibi kısa sürede şirketin değeri yüzde 170 arttı, 100 milyon liraya yaklaştı. Şirketin 250 hissedarı bir servet sahibi oldu! Ortak sayısı 250 olduğu için otomatik olarak halka açık sayılan ve Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi olan Birko’nun borsadaki sert hareketleri yöneticilerin de başını döndürdü. Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Birko Birleşik Koyunlulular Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu’ya ulaşmak mümkün değil. Bazı yöneticilerle 3 gündür toplantı odasına kapanan Erdoğan Mumcu, sadece yemek için odadan çıkıyormuş. Hisse senetlerindeki olağanüstü fiyat ve miktar hareketlerinden sonra bilgi almak için aradığımız Erdoğan Mumcu’ya ulaşmak mümkün değil. Telefonlarımıza yanıt veren şirket çalışanları, “Erdoğan Bey 4 gündür yönetim toplantısında ve hiç dışarı çıkmıyor. Tüm yöneticiler de yanında, sadece yemek için çıkıyorlar” dedi. Şirket yöneticilerinin alışık olmadık bir şekilde odaya kapanması şirket çalışanlarını da şaşırtmış! İçeride günlerdir ne konuştukları merak ediliyor… Acaba Birko yöneticileri her gün bir araya gelip ne kadar kazandıklarını mı hesaplıyorlar? Yoksa, ‘şirket hisselerini ucuza sattık’ diye dizlerine mi dövüyorlar? Ya da kazandıkları parayla şirketin geleceğini yeniden şekillendirecek stratejik karalara mı imza atıyorlar? Kamuoyu, çalışanlar ve çok sayıda ortak bu soruların yanıtlarını merak ediyor? ORHAN PALA-HABERTURK.COM [email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)