E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaH&M hisseleri yüzde 14 değer kaybetti---

H&M hisseleri yüzde 14 değer kaybetti

H&M hisseleri yüzde 14 değer kaybetti
27 Haziran 2024 - 11:25 borsagundem.com

H&M'nin hisseleri, şirketin ikinci çeyrek kârında beklenenden daha az bir artış bildirmesiyle %14'ten fazla değer kaybetti.

Dünyanın en büyük ikinci perakendecisi H&M'nin hisseleri, şirketin ikinci çeyrek kârında beklenenden daha az bir artış bildirmesi ve haziran ayı satışlarınrın tüm yıl kâr marjı hedefi üzerinde şüphe uyandırmasının ardından perşembe sabahı %14'ten fazla değer kaybetti.

Dünyanın en büyük ikinci perakendecisi mart ve mayıs ayları arasındaki dönemde faaliyet kârının 7,1 milyar İsveç kronu (672 milyon dolar) ile analistlerin beklediği 7,37 milyar İsveç kronunun altında gerçekleştiğini açıkladı.

İkinci çeyrek sonucu yine de geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 4,7 milyar İsveç kronunun üzerinde gerçekleşti.

Şirket ayrıca kötü hava koşullarının Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yerel para birimleri cinsinden %6 oranında düşmesini beklediği satışları azaltabileceğini belirtti.

H&M CEO'su Daniel Ervér, şirketin bu yılki marj hedefini tutturma kabiliyeti konusunda şüphe uyandırdı.

"2024 yılının tamamı için yüzde 10'luk faaliyet marjı hedefimiz geçerliliğini korumaktadır" diye konuşan Erver, "Ancak, malzeme ve döviz dahil olmak üzere satın alma maliyetlerimizi ve satış gelirlerimizi etkileyen dış faktörlerin yılın ikinci yarısında beklediğimizden daha olumsuz bir etkiye sahip olacağı değerlendirildiğinden, bu yıl bu seviyeye ulaşmak için koşullar daha zorlu hale geldi" dedi.

H&M temettü kesintisine gidebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)