E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHoliganlara internette yakın markaj---

Holiganlara internette yakın markaj

Holiganlara internette yakın markaj
01 Eylül 2017 - 08:28 borsagundem.com

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sadece statlarda değil, sanal ortamda da kışkırtıcılık yapan ve kitleleri düşmanlığa sevk eden holiganları takibe alacak. Suç işleyenlere anında yasal işlem uygulayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, holiganları durdurmak için harekete geçiyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı 50 polis, şiddete neden olan fanatiklerin kışkırtıcı, kişilik haklarına aykırı sosyal medya paylaşımlarını 7/24 takip edecek. Suç unsuru görüldüğü anda o kişi hakkında anında işlem yapılacak. Polis, bu sayede sosyal medya üzerinden örgütlenen ve sporda şiddetin temel tetikleyicisi olan holiganları etkisiz hale getirmeyi planlıyor. Siber suçlara hakim, uzmanlardan kurulan bir tim, internet üzerinden suç işleyenleri adalete teslim ederek, caydırıcı bir rol oynayacak.

SAMSUN'DAKİ FİNAL BARDAĞI TAŞIRDI

Son olarak, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda, Turkcell Süper Kupa'da lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor karşı karşıya gelmiş ve maçın 77'nci dakikasında atılan golün ardından statta tansiyon yükselmişti. Sahaya kelebek bıçak atılması, taraftarların sahaya girmesiyle büyüyen olaylar güçlükle yatıştırılmıştı. Maç sonunda ise birçok kişi sahaya girmişti. Bu olay artık bardağı taşıran son damla oldu. Spor Bakanlığı'nın ev sahipliğinde İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın katıldığı toplantılar düzenlenmiş ve alınabilecek önlemler masaya yatırılmıştı.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Siber avcılar; seyirci, taraftar, oyuncu ve tüzel kişilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımları mercek altına alacak. Bu kapsamda bireysel ya da takıma yönelik küfür, hakaret gibi suç kapsamındaki eylemler cezasız kalmayacak. Bir kulübün taraftarlarını hedef almak, o kulübün ya da şahsın manevi kişiliğini tahkir edici söylemlerde bulunmak anında rapor edilecek.

ÖRGÜTE BAĞLANDI

Sporda şiddeti temizlemeye kararlı olan yöneticiler, artık kuralları daha sık uyguluyor. Daha önce 6222 sayılı kanun suçu kapsamına giren eylemlerden kolaylıkla kurtulan holiganlar, bu kez çok daha sert önlemlerle karşı karşıya. En son geçen sezon oynanan Göztepe-Eskişehirspor maçında olay çıkartan 72 kişi hakkında örgütlü suçtan işlem yapıldı. (BÜLENT ŞANLIKAN - AKŞAM)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)