E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHSBC gelişen ülkeleri tavsiye etti---

HSBC gelişen ülkeleri tavsiye etti

HSBC gelişen ülkeleri tavsiye etti
19 Şubat 2014 - 17:53 borsagundem.com

HSBC stratejistleri, gelişen piyasalarda yaşanan yeniden fiyatlamanın bu piyasalara girmek için iyi bir fırsat oluşturduğunu söyledi

İSTANBUL - Gelişen piyasalarda son dönemde yaşanan çalkantıdan sonra yatırımcıların bu pazarlara dönebileceği yönünde tavsiye geldi. HSBC stratejistleri tarafından hazırlanan bir raporda, gelişen ülkelerin para birimlerinde yeniden fiyatlamanın ileri safhalara ulaştığı ve yatırımcıların bu para birimlerine yeniden girmesi için iyi bir fırsat oluştuğu belirtildi. 
Raporda, gelişen piyasalarda yaşanan rallinin diğer bütün para birimlerine yansıyacağı da ifade edildi. Gelişen piyasalardan çıkışlarda Fed’in geri çekilme kararının tetikleyici olduğunu ifade eden HSBC stratejistleri, banka geri çekiliyor olsa dahi bilançosunun 2014 boyunca büyümeye devam edeceğini kaydettiler.

Küresel piyasada likiditenin tek kaynağının Fed olmadığını belirten HSBC, Japonya’nın agresif genişleme programının 2014 boyunca sürmesinin beklendiğini ve Avrupa Merkez Bankası’nın da bir çeşit parasal genişlemeye gidebileceğini kaydetti. HSBC stratejistleri, gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akışının yavaşladığını ancak tersine dönmediğini ifade etti.

Fed’in parasal genişlemeyi azaltacağına dair “korku faktörü” nün geçmesiyle volatilitenin düşüşe geçeceği ve bu ülkelerin var olan bol küresel likiditeden paylarını alacakları iddia edildi.

Deflasyon döneminden kurtularak yüzde 2 enflasyon ve ekonomisini canlandırmayı hedefleyen Japonya Merkez Bankası (BOJ), büyük çaplı varlık alımlarını aynı şekilde bırakırken, kredi programlarını genişletti.
Merkez bankası, para tabanını her yıl 60-70 trilyon yen genişleteceğini söyledi, kredi programını ise ikiye katlayarak 7 trilyon yene yükseltti. BOJ, bireysel bankaların, 2. programı kapsamında iki katı düşük faizli para borçlanabileceklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı19 Şubat 2014 20:43

    Büyük merkez bankalarının bu kadar piyasalara para pompaladığı bir ortamda , likidite yeniden gelişmekte olan ülkelere akmaya başlayacaktır. Ancak fiyatların biraz daha gerilemesi ve belirsizlik ortamının düzelmesi gerekiyor ...

  • Broker19 Şubat 2014 19:40

    HSBC BİST'e yeni yabancı çekip eskilerini kurtaramazsa, Türkiye şubesini kapatır.

  • alın ulusal 30 dan şaşmayın.19 Şubat 2014 19:34

    geri dönünnnn artık amerikadan paralar geliyor 113 milyar usd. gelişen ülkelere girecektir.artık bize girecek.:)

  • dağğ19 Şubat 2014 18:05

    hscb iyi bir ters indikatördür