E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHSBC'den Türk hisseleri için "ağırlık üstü getiri" tavsiyesi---

HSBC'den Türk hisseleri için "ağırlık üstü getiri" tavsiyesi

HSBC'den Türk hisseleri için ağırlık üstü getiri tavsiyesi
26 Eylül 2024 - 10:10 borsagundem.com

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, Türkiye hisse senetleri için "ağırlık üstü getiri" tavsiyesini korundu ve son düşüşün bir satın alma fırsatı olduğunu belirtti

İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi HSBC, hisse analizinde Türkiye için tavsiyesini "ağırlık üstü getiri (overweight)" olarak korudu ve hisse senetleri için son düşüşün bir satın alma fırsatı olduğunu belirtti.

HSBC'nin gelişmekte olan piyasalara yönelik çeyreklik bazda hazırlanan raporunda, Türk hisse senedi piyasasının, küresel makro oynaklığın yaşandığı yaz döneminde keskin bir düşüş yaşadığı hatırlatıldı.

Raporda, "Ancak bunun yerel bir boyutu da olabilir; makro yeniden dengelemenin çoğu, daha sıkı maliye politikası yerine daha sıkı para politikasıyla sağlandı ve bu da reel döviz kurunun önemli ölçüde değer kazanmasına yol açtı. Bunun tersine dönmesine dair hemen bir olasılık görmüyoruz." denildi.

Daha yüksek bir reel döviz kurunun, yeni hisse senedi piyasası riskleri sunduğu belirtilen raporda, "Hisse senedi yatırımcıları, döviz risk primleri arttığında genellikle daha temkinli oluyor. Bununla birlikte, döviz ekibimiz TRY görünümünün pozitif kaldığına inanıyor ." denildi.

Hisse senetleri için, son düşüşün bir satın alma fırsatı olduğunu düşündüğünü belirten HSBC, "İstikrar programı yolunda gidiyor, büyüme yavaşlıyor, cari açık düştü ve enflasyon düşüyor. Büyümedeki zayıf noktanın bu yılın ikinci yarısında olması muhtemel ve 2025'te yeniden hızlanması bekleniyor. Faiz oranları da gelecek yıl sert bir şekilde düşmeli. Enflasyon-çıktı takasının çok olumlu olma potansiyeli olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (26.09.2024)Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (26.09.2024)

 

12 göstergesi 12 göstergesi "al" veren hisseler (26.09.2024)

 

Endeksten hızlı yükselenler (25/09/2024)Endeksten hızlı yükselenler (25/09/2024)

 

 Yabancılar en çok o hisseleri aldı Yabancılar en çok o hisseleri aldı

 

Günün önemli şirket haberleri 26/09/2024Günün önemli şirket haberleri 26/09/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)