E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHSBC'den yeni Türk bankası hissesi değerlendirmesi---

HSBC'den yeni Türk bankası hissesi değerlendirmesi

HSBC'den yeni Türk bankası hissesi değerlendirmesi
15 Ağustos 2024 - 14:09 borsagundem.com

HSBC'nin son değerlendirmesine göre, Akbank hisseleri için "Al" tavsiyesi verildi ve hedef fiyat 70 TL'den 72 TL'ye yükseltildi

İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi HSBC'nin Akbank (#AKBNK) için hazırladığı son rapor, bankanın finansal görünümüne dair olumlu tahminler içeriyor. Raporda, Akbank hisselerindeki gerilemenin yatırımcılar için önemli bir fırsat sunduğuna dikkat çekiliyor.

CNBC-e'nin haberine göre HSBC'nin raporu, bankanın güçlü bir kazanç toparlanması sürecine gireceğini öngörüyor. Bankanın hisse fiyatında son dönemde yaşanan yüzde 20'lik geri çekilme ve fonlama maliyetlerinde görülen düşüş, Akbank hisseleri için cazip bir alım fırsatı sunuyor.

Bankanın marjlarında iyileşme beklentisi yükseliyor

HSBC'nin raporuna göre, Akbank'ın net faiz marjı (NIM), Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikaları nedeniyle 2024 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 1.85 ile son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ancak, üçüncü çeyrekle birlikte bu düşüşün sona erdiği ve bankanın TRY mevduat maliyetlerinde yüzde 2'lik bir düşüş yaşadığı belirtiliyor. Bu durum, önümüzdeki çeyreklerde bankanın marjlarında iyileşme beklentisini artırıyor.

"Al" tavsiyesi

HSBC, Akbank'ın 2024, 2025 ve 2026 yılları için kazanç tahminlerini sırasıyla yüzde 9, yüzde 18 ve yüzde 9 oranında düşürdü. Bu revizyonların nedeni olarak TRY repo kullanımındaki artış, ticaret gelirlerindeki düşüş ve operasyonel giderlerdeki artış gösteriliyor. Buna rağmen, HSBC Akbank için hedef fiyatını 70 TL'den 72 TL'ye yükseltti ve hisse için "Al" tavsiyesinde bulundu.

HSBC, Akbank'ın 2025 yılı için hisse başına defter değerini (P/B) 1.15x olarak belirledi. HSBC'ye göre bankanın önümüzdeki iki yıl için yüzde 38'lik ortalama özsermaye karlılığı (ROTE) beklentisi, yüzde 26.5'lik sermaye maliyeti (COE) ile karşılaştırıldığında oldukça cazip görünüyor.

HSBC, Akbank'ın güçlü hazine operasyonları sayesinde, faiz oranlarındaki düşüşle birlikte tahvil ticaretinden daha güçlü kazançlar elde edebileceğini öngörüyor. Ancak, ekonomideki soğuma ve deflasyon sürecinin, kredi kayıpları karşılığı üzerinde yukarı yönlü riskler yaratabileceği konusunda da uyarıda bulunuyor.

 Akbank'tan Türk ekonomisine 600 milyon dolar destek Akbank'tan Türk ekonomisine 600 milyon dolar destek

 

Akbank, yılın ilk 6 ayında 24,1 milyar TL konsolide net kar açıkladıAkbank, yılın ilk 6 ayında 24,1 milyar TL konsolide net kar açıkladı

 

Akbank'tan ilk çeyrekte 13.2 milyar TL net kârAkbank'tan ilk çeyrekte 13.2 milyar TL net kâr

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 56,20
En Yüksek: 56,90
En Düşük: 55,25
Değişim -0,71 %
FK: 4,91
PD / DD: 1,32
İşlem Hacmi 3.160.944.817
Toplam Adet: 56.443.413
Ağırlıklı Ort.: 55,98
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)