E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetten yeni destek paketi---

Hükümetten yeni destek paketi

Hükümetten yeni destek paketi
14 Nisan 2020 - 11:38 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "İşini kaybedenlerin desteklenmesi için yeni düzenleme yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Yeni düzenlemenin 15 maddeden oluştuğu duyuruldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, korona virüs salgını sonrası ekonomideki yeni önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Muş, 15 maddelik teklifin bugün Meclis Başkanlığına sunulacağını açıkladı.

Mehmet Muş, "Burada vergi istisnaları, bazı yükümlülüklerin ertelenmesi, yine işini kaybeden kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlarımızın desteklenmesi adına yapılan bir düzenleme. Biz bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. " dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, işini kaybeden, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme yaptıklarını bildirdi.

O VERGİLER ALINMAYACAK

Mehmet Muş, "Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileriyle çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları dönemde alınmamasını teklif ediyoruz." açıklamasında bulundu.

FATURALARA ERTELEME

Muş, "Konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesine imkan tanıyoruz burada yetkiyi belediyelere bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

LİSANSLAR 1 YIL DAHA UZATILIYOR

Mehmet Muş, "Tarım ürünleri ve lisanslı depoculuk kanunu kapsamında verilen lisansların kapsamını bir yıl daha uzatıyoruz. AR-GE ve Tasarım merkezlerinde yürütülen faaliyetlerin geçici süre ile bölge dışından yapılmasını yine bu düzenleme ile teklif etmiş olacağız." bilgisini verdi.

BAKANLIĞA "KAYNAK" YETKİSİ

Devlete ait tıp ve diş hekimliği fakültelerine kaynak aktarılması için Maliye Bakanlığı'na bir yetki verilmesi söz konusu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adnan aslan eskişehir 0536457004216 Nisan 2020 22:42

    sayın  bakana  sormak  istiyorum  nekadar  kanun  cıkarın  uyan  yok  kıredi  yazılıyorum  ödemiyorlar  7 kişiye  bakıyorum  lütfen  cevap  bekliyorum

  • Kerim14 Nisan 2020 22:44

    Vay be ne kadar çok kaynak varmis.yağdır mevlamm....benden bir öneri gunluk çalışma süresi 6 saate düşsün çift vardiya yapılsın ücretler vergiler ona göre ayarlansinçalışan sayısı 2 kat artirilsin sosyal mesafe artırsın daha kolay sağlansın ekonomi açılsın millet korkmadan ölmezse açlıktan faizden ölecek..40 kayıt 40 satır....

  • BİR DOST14 Nisan 2020 13:49

    Gene maaşlı anguslar dolmuş.  Sizin de dediğiniz gibi; millet ölüm kalım derdinde siz hala hükumeti karalama, Şerefs..lik derdindesiniz.

  • ?14 Nisan 2020 13:34

    bu paketler bizleri tehet mi geçiyor ? yoksa, paketler abartılı ve yapılıyormuş gibi mi söyleniyor? ben anlamıyorum ne maske ne paket ne para hiç bişe yok

  • 18 yıldır14 Nisan 2020 17:58

    Ne ben,ne ailem,ne yakın çevrem;bunların bizim vergilerimizden yağdırdığı yağmurdan; bir damla kafamıza düşmedi.Düşmez de.

  • Yine 8 milyon işsiz yok14 Nisan 2020 12:53

    Ölüme mi terk ettiniz bu insanları,kara vicdanlılar?

  • acun yavuzel14 Nisan 2020 20:29

    işsizler unutuldumu?

  • Hakan uz14 Nisan 2020 11:46

    İşsizlik maşı alan iş bulamayan işsizlik maşı bitecek olan kardeşlerimizin işsizlik maaşının da uzatılması gerekir bence

  • acun yavuzel14 Nisan 2020 20:31

    şartları kolaylastırılmalı.2 ayla 3 ayla alamayan ınsanlara tolerans edılmelı....