E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivHurda araç 1 milyarlık ithalatı önler ---

Hurda araç 1 milyarlık ithalatı önler

Hurda araç 1 milyarlık ithalatı önler
15 Nisan 2012 - 11:08 borsagundem.com

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, hurda araçların yoldan çekilmesiyle 1 milyar dolarlık ithalatın önüne geçileceğini söyledi

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Turkuvaz Medya Grubu'nun yürüttüğü "Hurdayı Yoldan Çekin" kampanyasına destek verdi. A Haber ekranlarında Özlem Doğaner'in sunduğu Ekonomi'de Son Söz Programı'na konuk olan Aybar, 3 milyon civarında 16 yaşın üzerindeki aracın hurdaya ayrılması durumunda hem devletin hem de özel sektörün kazanacağını söyledi. Aybar, şöyle konuştu: "Bu araçların her birinde yaklaşık 750 kilo sac, yani çelik var. Bu çeliğin hurdaya çıktığını ve çelik olarak endüstrimize kazandırıldığını düşünün. Dışarıdan ithal etmemiz gereken 1 milyar dolarlık hurdayı sağlamış oluyorsunuz. Nereden bakarsanız bakın herkesin kazanacağı ve devlete yeni vergi kaynağı yaratacak bir çözüm bu." Yeni teşvik sistemine de değinen Aybar, "Bölgesel teşvikler çok önemli bir adım" dedi. Aybar, teşviklerle otomotiv sektöründe 1997 yılından beri görülmeyen yeni marka montaj yatırımlarının gündeme geleceğini belirterek, "Türkiye bu teşvik modelleri ile iştah artıracaktır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)