E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHÜRKUŞ'lar 2018'de teslim ediliyor---

HÜRKUŞ'lar 2018'de teslim ediliyor

HÜRKUŞ'lar 2018'de teslim ediliyor
29 Eylül 2013 - 07:36 borsagundem.com

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 15 adet yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla HÜRKUŞ için sözleşme yapıldı

Sözleşmenin 2013 bitmeden imzalanması durumunda ilk HÜRKUŞ uçağının 2017 yılında, kalan 14’ünün de 2018 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edileceğini belirten Ertem, HÜRKUŞ’un maliyetinin henüz belirlenmediğini söyledi. Ertem, “Dünyada bu tür uçaklar, içindeki elektronik cihazlara bağlı olarak 10-12 milyon dolar bandında dolaşıyor. Biz de rekabetçi olmak açısından bu rakamlar arasında olmaya çalışıyoruz” dedi.
Hürriyet'in haberine göre, HÜRKUŞ’a yurt dışından da ilgi olduğunu, şu anda 2 ülkede ihaleye girmek için hazırlık yaptıklarını belirten Ertem, “Bizim 4 büyük rakibimiz var. Bunlar İsviçre, ABD, Brezilya ve Kore uçaklarıdır. Artık biz de bundan sonraki her ihalede HÜRKUŞ’la bu firmaların en ciddi rakiplerinden olacağız” dedi. Türkiye’nin ilk temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ, uçuş testlerine 29 Ağustos 2013’te başladı. Dört uçuşunu başarı ile tamamlayan ve önümüzdeki iki yıl boyunca uçarak test edilecek HÜRKUŞ, şartları karşıladığını gösterdiğinde Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Avrupa Havacılık Emniyeti Kurumundan (EASA) tip sertifikası almış olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)