E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHürriyet'te deprem!---

Hürriyet'te deprem!

Hürriyet'te deprem!
04 Ocak 2011 - 01:35 borsagundem.com

Enis Berberoğlu, Ertuğrul Özkök’ün yerinde yazılarına mı başlıyor?

 

Hürriyet’te yine ilginç gelişmeler yaşanıyor. Hürriyet yönetimi Aydın Doğan’la hükümet arasındaki nazik duruma uygun yayın politikasını oturtmaya çalışıyor. Şimdilik tek yol kazası Nuray Mert’te yaşandı. Mert, Doğan Grubu’nda pek yaşanmayan bir ifşaatla,

Hürriyet’ten ayrılmasını gazetenin Ankara temsilcisi Metehan Demir’in hükümetle yakın ilişkilerine bağladı ama ortaya somut bir kanıt da sunamadı. Nuray Mert’in Metehan Demir’e attığı henüz ispatlanamayan bir ‘mesleki çamura’ rağmen aynı grubun diğer gazetesi Milliyet’te yazacağı söyleniyor. Burada üç ihtimal var;



Ya Nuray Mert’in iddiaları doğru, ya Doğan Grubu Mert’in daha fazla konuşmasından endişeli ya da Milliyet yönetimi Enis Berberoğlu’nun güç havuzundan bağımsız bir kulvarda…

Neyse.

Doğan Grubu’nda yaşanan diğer gelişmeler Nuray Mert olayından çok daha önemli.

Enis Berberoğlu tabiri caizse, yayın yönetmenliğindeki ‘çaylaklık’ günlerini hızla geride bırakıyor. Berberoğlu’nun Hürriyet’te deprem meydana getirecek planları var.

Enis Berberoğlu, Şubat ayı içerisinde köşe yazılarına başlamayı hedefliyor. Üstelik yazı yazmak istediği yer şu anda Ertuğrul Özkök’ün köşe yazdığı sütun…

Özkök’ün kösesinde yazmanın, yayın yönetmenliğini tescilleyeceğini düşünüyor Berberoğlu…

Hürriyet’in kaptanı yeni yılla birlikte bazı yazarlarla yollarını ayırmak, bazılarına da köşe açmak istiyor. Örneğin; Ankara temsilci Metehan Demir göreve gelmesinin üzerinden 1 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen henüz yazı yazacak 1 santimlik bir yere kavuşamadı. Bu fotoğraf Hürriyet tarihinde bir ilk.



Hürriyet koridorlarında neler olup bittiğini yakından takip eden Özkök bu gelişmeleri yalnızca seyrediyor. Çünkü artık eski gücünde değil. Aydın Doğan’ın mesafe koyduğu, Doğan’ın kızlarının neredeyse hiç görüşmediği Özkök için eski gücü yalnızca nostaljik bir hatıra. Berberoğlu henüz habercilik gücünü gösteremese bile yayın yönetmeni gücünü yavaş yavaş göstermeye başladı. Özkök’le Berberoğlu arasında kalan Fikret Ercan’ın bile Hürriyet’teki geleceğinin sıkıntılı olduğu söyleniyor.

Berberoğlu’nun Özkök gölgesinden önemli ölçüde sıyrılmasında en büyük paylardan birisi, Hürriyet’in İcra Kurulu Başkanı Hasan Yılmaz’a ait.

Berberoğlu ile Hasan Yılmaz’ın arasından su sızmıyor. Moda deyimiyle “Kanka”lar…

Berberoğlu’nun en sessiz icraatı deneyimli gazeteci Metin Işık’ı kendisine danışman olarak gazeteye alması oldu.

Tüm bu gelişmeler olurken kendi istikbali için her kılığa girebilen Özkök de boş durmuyor tabii. Geçen hafta sessizce yeniden Altaylı ile görüşen devrik yayın yönetmeni, Aydın Doğan’a, “Gidiyorum!” mesajı yollamaya çalışıyor ama şu dakikaya kadar Doğan’ın ilgisini çekmeyi beceremedi.

Son söz;

Özkök’ün sabun gibi erimesinin tek suçlusu yine kendisi. Bir türlü yerine geçen Berberoğlu’nu sindirememesi; makam arabası/odasını terk etmemesi, Berberoğlu’nun kulağına gidecek ortamlarda, Berberoğlu’nu rahatsız edecek konuşmalar yapması Hürriyet patronajının alerjisine neden oldu.

Berberoğlu/Özkök savaşını Berberoğlu kazanıyor gibi!

Tabii Özkök şapkadan yine bir tavşan çıkarmazsa!

Ama şu anki görüntüye göre çıkaracağı tek tavşan Habertürk gibi gözüküyor.

 

Talat Atilla - Güneş

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)