E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHÜSNÜ ÖZYEĞİN'İN HEDGE FONU BATTI MI?---

HÜSNÜ ÖZYEĞİN'İN HEDGE FONU BATTI MI?

HÜSNÜ ÖZYEĞİN'İN HEDGE FONU BATTI MI?
24 Ekim 2008 - 15:16 borsagundem.com

Finansbank'ın eski patronu Hüsnü Özyeğin'in, İsviçre'de kurduğu hedge fonun battığı iddiaları banka kulislerinde hızla yayılıyor.

Finansbank'ın eski patronu Hüsnü Özyeğin'in, İsviçre'de kurduğu hedge fonun battığı iddiaları banka kulislerinde hızla yayılıyor. Bir Türk sermayedara ait ilk uluslararası hedge fon özelliğini taşıyan HMO'nun (Hüsnü Mustafa Özyeğin), 1 milyar dolar kaybettiği iddia ediliyor. 2007 yılında 100 milyon dolar sermaye ile kurulan fonun piyasalardaki son dalgalanmaya dayanamadığı ve bütün pozisyonlarından zarar yazdığı belirtiliyor. BATI ÜLKELERİNDE YATIRIM YAPIYOR Zengin bireysel yatırımcıların büyük paralarını yöneten hedge fonlar çoğunlukla borç para kullanarak daha büyük pozisyonlar alması nedeniyle yüksek riskli olarak biliniyor. Özyeğin'in yönettiği fonun özellikle batı ülkelerinde yatırım yaptığı biliniyor. BİRÇOK FON BATMA NOKTASINDA Bugün Avrupa borsalarında yaşanan yüzde 10'luk düşüş, altın ve petrol fiyatlarındaki hızlı geri çekilme nedeniyle birçok hedge fonun batma noktasına geldiği vurgulanıyor. SOROS'U ÖRNEK ALMIŞTI Fiba Grubu Başkanı Hüsnü Özyeğin, fonu kurduktan sonra konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: 'Bankacılıkta belli bir yere kadar rekabet edebiliyorsunuz. Yanınızdaki banka dövize yüzde 5 veriyorsa siz en fazla 5.50 veriyorsunuz. Hedge fona müşteri adına getirileri farklılaştırabiliyorsunuz. Soros'un kendi adına uluslararası yatırım yapan fonu var. Neden uluslararası piyasalara yatırım yapan HMO (Hüsnü Mustafa Özyeğin) Fonu olmasın?" FİBA GRUBU'NDAN AÇIKLAMA Haberimizden sonra açıklama yapan Fiba Grubu ise piyasalara sızan bu söylentileri kesin bir dille yalanladı. Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi: 'Nisan 2007 tarihinde 100 milyon dolar sermaye ile kurulmuş olan HMO Fonu'nun değeri kuruluş değerinin yüzde 5.73 üzerindedir. Bu nedenle bahsedilen kayıplar söz konusu değildir. Ayrıca, HMO Fonu'nun 1 iş günü içerisinde bahsi geçen değer üzerinden fon sahiplerine olan yükümlülüklerinin tamamını karşılayacak likit varlıkları bulunmaktadır." BANKA HİSSELERİNDEN 3.4 MİLYAR DOLAR ALDI 2006 yılında Finansbank'ın yüzde 46'sını, 2.7 milyar dolara Yunan NBG'ye satan Özyeğin krizin şiddetlenmesinden kısa bir süre önce elinde kalan yüzde 9.6 hisseyi de 700 milyon dolara devretmişti. HABERTURK.COM [email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)