E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHyundai ve Kia satışlarını artıracak---

Hyundai ve Kia satışlarını artıracak

Hyundai ve Kia satışlarını artıracak
02 Ocak 2017 - 21:05 borsagundem.com

Hyundai Motor ve iştiraki Kia Motors bugün yaptıkları açıklamada 2017 yılında satışlarının daha önce öngörülen yüzde 1.9'un üzerinde bir artış yaşamasını beklediğini duyurdular

Hyundai Motor ve iştiraki Kia Motors bugün yaptıkları açıklamada 2017 yılında satışlarının daha önce öngörülen yüzde 1.9'un üzerinde bir artış yaşamasını beklediğini duyurdular. Şirketler geçen yıl son 20 yıldan bu yana ilk kez satışlarında düşüş yaşamışlardı.


Analistler konuya ilişkin açıklamalarında gelişmekte olan piyasalarda örneğin Rusya'da istikrarın güçlenmesi ve Hyundai ve Kia'nın Çin ve ABD'de arzı artırmaya yönelik çabaları sonucunda satışların bu yıl artış gösterebileceğini ifade ediyor.

Ancak her iki şirketin Çin ve Meksika'da kapasite artırmaya yönelik olarak yeni yatırımlara gidecek olması nedeniyle kar marjlarının baskı altında kalacağı öngörülüyor. Pek çok analist, adı geçen iki piyasada ve ABD'de piyasanın yavaş olacağını öngörüyor.

Hyundai Motor Group Başkanı Chung Mong-koo çalışanlara yönelik olarak yayınladığı mesajında, "Küresel ekonomide yavaş büyümenin devam ettiği ve rekabetin otomotiv sektöründe kendini iyice hissettirdiği bu dönemlerde, belrisizlik her zamankinden daha çok artıyor" ifadelerini kullandı.
78 yaşındaki Başkan Chung, şirketrinin bu yıl 10 yeni modeli pyasaya süreceğini ve bunların arasında gelişmiş piyasalar için yeni SUV modeli ve Genesis G70 sedan modelinin de yer alacağını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)