E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİbrahim Turhan'ı rahatlatan poliçe---

İbrahim Turhan'ı rahatlatan poliçe

İbrahim Turhan'ı rahatlatan poliçe
28 Mayıs 2014 - 11:18 borsagundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Turhan, Borsa İstanbul'ın 'Yönetici Sorumluluğu Poliçesi' yaptırdığını açıkladı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan, yönetim etkinliğinin artırılması, inovasyona açık, rekabetçiliğin geliştiği bir ortamın ve uzun dönemli başarının sağlanması için "Yönetici Sorumluluk Sigortası"nın büyük önem taşıdığını belirterek, "Borsa İstanbul olarak şirket haline dönüştükten sonra ilk iş  olarak 'Yönetici sorumluluğu poliçesi' aldık ve bu bizi son derece rahatlattı" dedi. 

Marsh Türkiye tarafından düzenlenen "Yönetici Sorumluluk Riskleri Semineri" nin açılışında konuşan Turhan, uzun dönemli başarının rekabetçi üstünlük ve sürdürülebilirlik şeklinde iki unsuru olduğunu vurgulayarak, bunun için de gerek insanların gerekse firmaların en iyi bildikleri işi yapması ve uzmanlaşması gerektiğini söyledi. 

Turhan, kurumsal yapıyı doğru  bir şekilde oluşturamayan şirket ve kurumların başarılı olamadıklarını ve sürdürülebilir bir ivme sağlayamadıklarını ifade ederek, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi şirketlerin rekabetçi üstünlük sağladıkları alanları ortaya çıkarmasını sağlar. Yatırım ortamı iyileştirilince, şirketler kendi faaliyet alanlarına odaklanıp orada daha başarılı olma imkanı bulur. Yeni yatırım alanları açılır, daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla ekonomik değer üretilebilir" diye konuştu. 

Finans sisteminin risk yönetim yapısının reel sektörün daha fazla üretim ve istihdam yapmasını ve zenginleşmesini mümkün kıldığına işaret eden Turhan, "Risklerin yönetimi konusunda, özellikle de kurumsal risklerin yönetimi konusunda profesyonel destek almak çok büyük önem taşıyor. Riskleri yönetilebilir kılmazsak o risklere karşı bağışıklık sağlayacak sözleşmelerden istifade etmezsek kendi uzmanlık alanımızın dışında işlerle uğraşmak zorunda kalırız. Bu da verimliliği ve rekabetçi gücümüzü azaltır. Ayrıca işletmelerin yaşam döngüsü içinde karşı karşıya kalacağı dalgalanmalarda sürdürülebilirliği zedeler " değerlendirmesinde bulundu. 

İbrahim Turhan, Borsa İstanbul olarak şirket haline dönüştükten sonra ilk işlerinden birinin  "Yönetici Sorumluluğu Poliçesi" almak olduğunu belirterek,  "Bu bizi son derece rahatlattı. Biz yöneticiler olarak, her ne kadar üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi düşünsek de kontrol edilemeyen bölgeye karşı yeterli güvenliği sağlayamazsak, birçok adımı atmamız mümkün olmaz  Hem yönetim etkinliğinin artırılması hem de inovasyona açık, rekabetçiliğin geliştiği bir ortamın ve uzun dönemli bir başarının sağlanması için 'Yönetici Sorumluluk Sigortası'nın son derece önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.    

Kurumsal yapının iyileştirilmesi kadar sigorta ve risk yönetimi algısının  da iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Turhan, şunları kaydetti: 

"ABD'deki konut sektörüyle başlayıp yayılan krizin çıkmasının temel nedenlerinden biri risk yönetimiydi. Risk ortaya çıktığında, yer ve biçim değiştirebilir ancak asla onu yok edemezsiniz. Fakat finansal  analistler,  zannettiler ki risk yer ve biçim değiştirirse yok olur. Riskin yerini ya da biçimini değiştirme konusunu profesyonel bir şekilde kavramamışsanız veya bunu yönetebilecek ölçekte bir büyüklüğe sahip değilseniz  o zaman durumunuz gerçekten çok zor. Başlayan bu kriz domino taşı gibi başka sektörleri de etkileyerek yaygınlaşma gibi bir olumsuzluk ortaya çıkarır. İşte bu noktada sigortacılık sektörü son derece önemli bir işlev görüyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Klgyozede 28 Mayıs 2014 11:46

    Yönetici sorumluluk sigortası neki. Beceremediğiniz işleri sigorta şirketlerinemi yıkacaksınız bide