E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİç savaş interneti bombaladı ---

İç savaş interneti bombaladı

İç savaş interneti bombaladı
08 Mayıs 2013 - 12:47 borsagundem.com

Esad güçleri ile muhaliflerin savaşı dünya ile bağları kopardı… Kapı komşumuz internetten yok oldu…

BORSAGUNDEM.COM
İki yıldır iç savaş yaşayan Suriye, dünya ile bağlarını kopardı. Ülkenin internet ile bağlarının pazartesi akşamı itibarıyla kesildiği ortaya çıktı. Kesintinin Suriye hükümeti tarafından muhaliflerin internetteki aktivitelerini aksatmak için gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Google’ın yayınladığı veriler, pazartesi akşamı saat 10′dan itibaren bir kişinin bile Google hizmetlerini kullanmadığını gösteriyor.
İnternet trafiğin izleyen şirketler geçtiğimiz kasım ayında buna benzer bir kesinti olduğunu bildirmişti. Bu kesintinin öncesinde, muhalifler Suriye Başkanı Bashar al-Assad’ı devirmek için hükümet tarafından muhaliflere ve sivillere uygulanan kanlı müdahalelerin videolarını sürekli olarak YouTube’a yüklemişlerdi. Suriye hükümeti ise kasım ayındaki kesintinin muhalifler tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.
SURİYE İNTERNETTEN YOK OLDU
ABD’li bir internet güvenliği şirketi pazartesi günü Suriye’deki internet trafiğinin birden tamamen durduğunu belirtti ve ekledi “Suriye büyük ölçüde internetten yok olmuşa benziyor.”
OpenDNS’in teknolojiden sorumlu müdürü Dan Hubbard ise tepkisini “Kesinti Suriye’nin dünyanın geri kalanı ile tüm internet iletişimini etkili bir biçimde kesti” şeklinde dile getirdi
Hüsnü Mübarek yönetimindeki hükümet, 2011 yılının ocak ayında ülke genelindeki protesto eylemlerinin artması nedeniyle interneti keserek Mısır’ı dış dünya ile iletişime kapatmıştı. Kesinti bir hafta sürmüştü ancak bu Mübarek’in devrilmesini önleyememişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 08 Mayıs 2013 14:28

    suriye halkı çoktan Esad ı aramaya başladı bile.. sözde özgür suriye ordusu denen çapulcu vahşiler, çoluk çocuk demeden kendilerine karşı olan herkesi kesip biçiyorlar!!! bazıları da bu yaşananların gerçekte ne anlama geldiğinin farkında değil!! bir taraftan İsrail diğer taraftan katar-yemen gibi ABD piyonları büyük ortadoğu projesi için çalışıyorlar.. gerçek bu, olup bitenin Esad ın zulmüyle ilgisi ok!!! biz de bu oyuna alet olduk maalesf.. 400.000 suriyeliyi besliyoruz 2 yıldır.. bakalım bunları ülkeden kim çıkarabilecek göreceğiz!!

  • çello08 Mayıs 2013 14:10

    ey zalim adam seninde sonun gelecek