E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIcahn borsa yatırımlarını geri çekti---

Icahn borsa yatırımlarını geri çekti

Icahn borsa yatırımlarını geri çekti
12 Mayıs 2016 - 12:00 borsagundem.com

Wall Street’in en aktivist milyarder yatırımcılarından Carl Icahn'ın kısa vadeli pozisyonlarını artırdığı görüldü

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

Son olarak Apple’daki tüm hisseleri satarak dikkatleri çeken Wall Street’in en aktivist milyarder yatırımcılarından Carl Icahn’ın borsa yatırımlarını geri çektiği ve menkul kıymet alanında “felaket” beklediği belirtildi.

Fortune dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, Icahn’ın ABD borsaları için uyanma vaktinin geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatıldı ve her zaman açıklamalarına göre yatırım stratejileri izlediği ifade edildi.

Icahn, CNBC kanalına verdiği demeçte, ABD hükümetinin ekonomiyi canlandıracak harcamalar yapmadığı sürece borsalarda kötü günlerin yaşanacağını belirtmişti.

Milyarderin son dönemdeki borsa hareketleri gösteren SEC kayıtları, Icahn’ın kısa vadeli pozisyonlarını artırdığına işaret etti.

Buna göre, milyarder yatırımcı net pozisyonlarını normal yatırımlarının yüzde 149’una çıkardı.
Yani bu kısa vadeli pozisyonlarının değerinin uzun vadeli pozisyonlarından yüzde 149 daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

DEĞER KAYBI YAŞAYANLARI ALIYOR

Icahn şu anda değer kaybeden şirketlere yatırım yapıp, ucuz finansman ile sonrasında kar etmeyi planlıyor.

Nisan ayında bir açıklama yapan Icahn, piyasalardaki yapay olmayan faiz oranları nedeniyle borsada yatırımın maliyetinin arttığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)