E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaICE, tahviller için takas merkezi olmaya hazırlanıyor---

ICE, tahviller için takas merkezi olmaya hazırlanıyor

ICE, tahviller için takas merkezi olmaya hazırlanıyor
24 Haziran 2024 - 17:47 borsagundem.com

ICE, ABD Hazine tahvilleri ve repolar için merkezi bir takas merkezi olmaya hazırlanıyor. Söz konusu hazırlık kapsamında düzenleyici kurum olan SEC ile görüşmeler devam ediyor.

New York Borsası'nın da sahibi olan Intercontinental Exchange (ICE) ABD Hazine tahvilleri ve repo anlaşmaları için merkezi bir takas merkezi olmaya hazırlanıyor.

ICE'nin sabit getiri ve veri hizmetleri başkanı Chris Edmonds'a göre ICE, ABD Hazine tahvillerini mevcut takas kurumu ICE Clear Credit aracılığıyla takas etmek için zemin hazırlıyor. Edmonds, firmanın düzenleyici onay aradığını ve başvurusunu incelemeye hazırlanan SEC ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

ICE'nin alacağı bir onay, tek bir kayıtlı takas odası bulunan 27 trilyon dolarlık ABD Hazine kağını piyasasını dönüştürecek.

Edmonds, "Piyasada birden fazla seçeneğe sahip olmak isteyenler için cazip bir alternatif sunabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Tahvil piyasası Fed projeksiyonlarından ayrışıyor

 

Fed'in ters repo imkanında yeni rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)