E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİDO’nun yabancı ortağı çok dertli!---

İDO’nun yabancı ortağı çok dertli!

İDO’nun yabancı ortağı çok dertli!
22 Ekim 2012 - 08:59 borsagundem.com

İDO'nun ortağı İDO'nun tekelini kaybetmesine isyan etti

BORSAGUNDEM.COM
Geçtiğimiz yılki özelleştirmede Tepe ve Akfen ile birlikte İstanbul Deniz Otobüsleri’ne ortak olan Souter Investments’ın patronu Sir Brian Souter, İDO’nun tekel konumunu kaybetmesine isyan etti.
 Financial Times gazetesine konuşan Souter, İDO’nun en karlı rotasında başka şirketlerin de sefer yapmasına izin verilirse şirketin zarar edeceği ve hizmetlerini sürdüremeyeceğini iddia etti. Souter, bu durumda İstanbul’un ulaşım altyapısının geliştirilmesi yönündeki çalışmaların da “gözden geçirileceği” yönünde gözdağı verdi.
Souter, İDO hattında taşımacılık yapma lisansının ihale yapılmadan başka bir şirkete devredilmekte olduğunu söyleyerek, bu durumun “özelleştirmenin bütünlüğüne aykırı olduğunu” dile getirdi. İskoç girişimci, “İDO özelleştirmesi başarısız olursa, Türkiye’de özelleştirmeyle ilgili olarak uluslararası topluma yanlış bir mesaj verilmiş olacak,” dedi. 
Ancak Souter, İDO’nun fiyatlara yaptığı fahiş zamlar konusunda “hata yapıldığını” kabul etti. Yine de, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Negmar şirketinin İDO’ya rakip olma planları karşısında “şaşkınlığa düştüğünü” belirtti. 
İDO’da yüzde 30 payı olan Souter, “Neden 860 milyon dolar verip İDO’yu satın aldık? Bizim aldığımız, vapur servisleri ve limanları kullanma hakkından oluşan bir portföydü. Bu özelleştirmenin rayına oturması için bize zaman tanınmalı,” diye konuştu. 
Financial Times, Ulaştırma Bakanlığı’nın konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiğini de yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)