E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİflas ertelemede suistimaller tartışılıyor---

İflas ertelemede suistimaller tartışılıyor

İflas ertelemede suistimaller tartışılıyor
13 Haziran 2016 - 17:08 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım uyardı, "İflas erteleme suistimal ediliyor, önlem alacağız"

Borçları nedeniyle zor duruma düşmüş ama ekonomik faaliyetini sürdürme imkanı olan şirketleri kurtarmayı hedefleyen iflas erteleme sistemi, yaşanan suistimaller nedeniyle tartışılır hale geldi.

Temel eleştirilerden biri, iflas ertelemede yeterli inceleme yapılmaması ve başvurudan sonraki 1 gün gibi kısa sürelerde karar alınabilmesi olarak belirtiliyor. Yine yalnızca borca batıklığın tespitiyle yetinilerek iflasın ertelenmesine karar verilmesinin de alacaklılar açısından büyük sorunlar doğurduğu belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım uyardı, "İflas erteleme suistimal ediliyor, önlem alacağız" dedi; tartışma başladı. Türkiye'de son 1.5 yılda 3 bine yakın firma iflas erteleme istedi. Bu şirketlerde çalışan 25 bin kişi işsiz kaldı.

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, geçtiğimiz aylarda bu konuda  değerlendirme yapmıştı: “İflas erteleme konusunda eleştiri konusu yaptığımız şey, uygulamasındaki eksikliklerdir. Yoksa ‘iflas erteleme müessesesi kökten kalksın’ diye bir talebimiz yoktur. Özellikle bir firmanın iyileşeceğinin bir günde nasıl anlaşıldığını anlayamıyoruz. Adam perşembe günü başvuruyor, mahkeme cuma karar veriyor.”

İflas ertelemenin yanı sıra Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de önemli bir iflas davaları süreci de devam ediyor. Bu verilere göre 2015 yılına 2 bin 564 adet iflas davası devroldu. Yıl içinde ise 571 yeni dava açıldı. Yine yıl içinde 258 dava sonuçlandırılırken 48 dava işlemden kaldırıldı. Böylece 2016 yılına toplamda 2 bin 831 dava devroldu. İflas davaları özellikle üç büyük şehirde yoğunlaşıyor. Buna göre 2016 yılına İstanbul’da 1150, İzmir’de 313 ve Ankara’da 314 iflas davası devroldu. 2015 başında bu iflas davası sayıları sırasıyla 1050, 298 ve 272 idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş13 Haziran 2016 22:43

    Hocam, Suriye’de savaşıyormuş gibi görünen PYD, PKK ve IŞİD gibi oluşumlar aynı düşmanın gayri meşru çocukları. Arada Kilis bombalanıyor. Suriye Konusunda ne yapacağız…” “Marmaray, hiç sorunsuz çalışmaktadır… İstanbul’un ulaşım sorunu büyük ölçüde çözülmektedir…” “Hocam, özelleştirmelerden dolayı ürerim bitti. Dış politikanın iflas etmesinden dolayı, artık ürünlerimizi ihraç edemiyoruz. Üretici perişan. Gelecek yıl ne olacak diye karar kara düşünmeye başladılar. Çözümünüz…” “Duble yol yapımına hızla devam edeceğiz, büyük kentler arasındaki ulaşım süresini yarıya indireceğiz….” “Hocam işsizlik…” “Duble yol…” “Hocam, itibar ve istikrarımız…” “Duble yol…” “Hocam, Doğu kan gölüne döndü…” “Duble yol…” “Ulan Sinan bana bir duble rakı ver… Ayık kalmak artık dayanılmaz oldu…”