E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİFLAS SÖYLENTİLERİ RUSYA'YA SIÇRADI---

İFLAS SÖYLENTİLERİ RUSYA'YA SIÇRADI

İFLAS SÖYLENTİLERİ RUSYA'YA SIÇRADI
17 Eylül 2008 - 07:52 borsagundem.com

Rusya Micex Borsası ve RTS Borsası, hisseler, bonolar ve yatırm fonları düşmeye devam edince ikinci günde de işlemlere ara verdi.

Maliye Bakanlığı ülkedeki bankacılık sistemine ve iflas söylentileri arasında finansal taahhütlerini karşılamak için hisselerini satmaya çalışan aracı/yatırım bankası KIT Finans’´a kredi sağlamaya çalışıyor. Rusya gazeteleri yatırım bankası KIT’´in olası alıcılarla görüştüğünü yazdı, fakat henüz isimler belli değil. Dow Jones KIT’´in 253-313 milyon dolarlık repo yükümlülüklerini yerine getiremediğini açıkladı. Hükümet sistemde bir kriz olmadığında ısrar ettiyse de Rusya Maliye Bakanlığı, bankacılık sisteminde likiditeyi artırmak için 44 milyar dolar kredi çıkardı. FT haberine göre, Rusya Merkez Bankası finans sistemini desteklemek için 14.16 milyar dolar fonladı. Ayrıca Maliye Bakanlığı 150 milyar ruble değerine aylık kredi sağlayacak. Merkez Bankası Başkan Yardmcısı Konstantin Korishchenko, Rus haber ajanslarına bankanın ve bakanlığın bankacılık sektörüne 117.6 milyar dolar likidite sağlayabileceğini açıkladı. Fakat piyasada işlem yapanlar marjların işlem yapanların pozisyonlarını likite çevirmelerini işaret ettiğini söylüyor. Bankalar ikinci ve üçüncü grup şirketlere kredi vermeyi bırakıyor ve kredi limitlerini düşürüyor. Bu arada bankalararası para piyasalarında oranlar %11 yükseldi ve 2004’´deki bankacılık krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Uralsib yatırım bankası baş ekonomisti Chris Weafer, FT’´ye 'korku ve tepkisizliğin ağır bastığı bir alandayız ve bunun ne zaman biteceğini kimse bilmiyor' dedi. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve para piyasalarındaki zorlu koşullar satışları tetikleyince dün hisseler %20 geriledi. Son on yılın en büyük düşüşünü borsa işlemlerinin askıya alınması takip etti. KIT’´in repo anlaşmalarına bağlı birkaç ödemeyi yapamaması problemleri artırdı. Aracılar bunun karşı taraf riskini artırdığını ve likiditeyi düşürdüğünü söyledi. KIT ödeme yapamadığını ve hisselerinin bir kısmını satmak için yatırımcılarla görüştüğünü doğruladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)