E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİĞDAŞ HALKA ARZINA DEVLER TALİP---

İĞDAŞ HALKA ARZINA DEVLER TALİP

İĞDAŞ HALKA ARZINA DEVLER TALİP
19 Ocak 2010 - 09:09 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki dev şirketi İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) yaklaşık yüzde 60-70'lik bölümünü planladığı halka arzda ilk adım atıldı.

İGDAŞ'ın halka arzı için dünya devi yatırım bankaları yetki almak için sıraya girdi. Bloomberg haber ajansında konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Merrill Lynch ve Credit Suisse, İGDAŞ halka arzında ya da hisse satışında yetki almak için teklif veren kuruluşlar arasında yer aldılar. Hisse satışı mı halka arz mı yapılacağı konusunda kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin piyasa koşullarına göre vermesi bekleniyor. Öte yandan, teklif veren diğer kuruluşlar arasında Calyon, TSKB, Oyak Menkul, Standard Ünlü Menkul ve Deniz Yatırım’ın olduğu öğrenildi. Kaynaklar, tüm teklif veren grupların 1 yabancı 1 Türk kuruluştan oluştuğunu ifade ettiler. İGDAŞ ve İDO'nun halka arzından daha önce 5 milyar dolar gelir beklendiği açıklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)