E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki anket, iki şaşırtan sonuç!---

İki anket, iki şaşırtan sonuç!

İki anket, iki şaşırtan sonuç!
24 Aralık 2013 - 13:04 borsagundem.com

Konsensus Genel Müdürü "AK Parti ile CHP İstanbul'da eşit oya sahip" derken, GENAR Genel Müdürü, "AK Parti yüzde 51'le önde." dedi

Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı ile GENAR Başkanı İhsan Aktaş, Habertürk'te Güne Bakış programına konuk oldu ve Ak Parti ile CHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını değerlendirdi.

3 büyük kentte yerel seçim nabzının tutulduğu programda, İstanbul için yaklaşık 2 hafta önce yapılan anket rakamları da açıklandı.

GENAR: İSTANBUL'DA AK PARTİ YÜZDE 51, CHP YÜZDE 37,5

GENAR Başkanı İhsan Aktaş Ak Parti'nin adayı Kadir Topbaş'ın yüzde 51 ile önde olduğunu, CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'ün ise yüzde 37,5 oy oranı ile 2. sırada olduğunu açıkladı.

KONSENSUS: İSTANBUL'DA OYLAR EŞİT

Konsensus Genel Müdürü Sarı ise Aktaş'ın aksine aynı tarihlerde yaptırdıkları anketlerde Ak Parti ile CHP'nin İstanbul oylarının eşit olduğunu ve yüzde 40-45 bandında olduklarını belirtti. Sarı ayrıca BDP'nin yüzde 7-8, MHP'nin ise yüzde 2-3 bandında olduğunu açıkladı.

ANKARA VE İZMİR'DE SÜRPRİZ OLABİLİR

İki anket şirketi de İzmir ve Ankara'da sürpriz sonuçların olabileceğini belirtti.

YOLSUZLUK OPERASYONU OYLARI NASIL ETKİLER?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun anket sonuçlarına nasıl yansıyacağı sorusuna da açıklık getiren Sarı ve Aktaş, olayın henüz çok taze olduğunu, vatandaşın kafasının karışık olduğunu, durumu anlayabilmeleri için zaman gerektiğini, o yüzden şu anda anket yapmadıklarını, anket yapmak için doğru zaman olmadığını dile getirdiler.

SARI: AK PARTİ'NİN OYLARI DÜŞER

Konsensus Genel Müdürü Sarı, yaşanan olayların Ak Parti'nin oylarını düşüreceği görüşünde olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx24 Aralık 2013 20:38

    bu rüşvet-yolsuzluk tertibi akpye hiç de beklemediği,havadan gelen kuvvetli bir rüzgara dönüşür gibi,bedavadan güçlü destek,bu olmasaydı akpde düşüş bariz olurdu.

  • hacı24 Aralık 2013 16:53

    avrupada bir ülkede olsa seçimlerde yaptırımı olurdu ama bizim kaypaklarla bir sonuç edinilmez. hatta daha çok çalın diye oy verirler

  • hacı24 Aralık 2013 16:53

    seçime zaman olsa nolur olmasa nolur ahlaklı, erdemli bir toplum hırsızlığa cezayı keser ama bizim toplumumuz sözkonusu olunca bir şey diyemiyorum. menfaat nereye bizimkiler oraya, yalan nereye bizimkiler oraya.

  • mahmut hoca24 Aralık 2013 14:49

    haha daha onceki yerel secimlerde de yasanan seyin yasanmasini bekliyorum...chp ve mhp nin ulke genelindeki istatistiklerini inceleyin siyasi hulle nasil yapilir gorun..bunu bir kez yaptilar ama hava aldilar..simdi yolsuzlukla suclananlarin karsisina baska yolsuzlari surenlerin icine dustugu durum acinasi bir zavallilik...bu ulke 70 80 de birbirini bogazladi kendilerini gudenler icin ama artik samar ustune samar indiriyor kuklacilara...Allah kisilerin kurumlarin degil bu ulkenin sahip oldugu potansiyel icin yardimcisi olsun

  • Hi-men24 Aralık 2013 13:51

    Seçime zaman var , Bu pilav daha çokkk su kaldırır !

  • recai24 Aralık 2013 13:42

    ac tavuk kendini misir ambarinda görürmüs.

  • ersin24 Aralık 2013 13:42

    son olaylar belediye seçimlerini etkilemez,,m.vekilliği seçimi olsa etkilerdi.

  • kaan24 Aralık 2013 13:35

    Ak parti kasırga gibi yüzde 54 ile tüm Türkiye'yi alacak.