E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİki ayda yüzde 20 kar etti---

İki ayda yüzde 20 kar etti

İki ayda yüzde 20 kar etti
29 Mart 2016 - 07:16 borsagundem.com

Japonya merkezli bir fon olan “GCI Systematic Macro Fund”, ilginç bir yatırım modeli izleyerek, iki ayda tamı tamına yüzde 20’ye yakın kar etmeyi başardı

Dünya piyasalarında sürekli ini-çıkışların yaşandığı dönem, merkezi Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan bir hedge fonuna “yaradı” denilebilir. Nitekim söz konusu fon, iki aylık sürede yüzde 19’luk kar elde etmeyi başardı. Bunun “gizli formülü” ise bilgisayarda gizli. Çünkü söz konusu fonu oluşturan GCI Asset Management şirketi, kurduğu fon için alım-satım tavsiyelerini bilgisarlarından alıyor!


Şirketin araştırma ve strateji grubunun başında olan Kyo Yamamoto, hangi hisse ya da kağıda yatırım yapmaları gerektiği konusunda tüm kararı bilgisayarlara bıraktıklarını kaydederek, “Pazarlara baktığımızda inanılmaz derecede karmaşayla karşılaşıyoruz. Böyle bir ortamda doğru kararı vererek kazanan olmak, çok zor” diyor.

Bilgisayar üzerinde bir model oluşturduklarını ve bu model üzerinden bilgisayarın önerdiği işlemleri gerçekleştirdiklerini belirten Yamamoto, böylece son iki ayda oluşturdukları fonun yüzde 19 kar elde ettiğini, 2014 yılından bu yana ise getirisinin yüzde 173’e ulaştığını kaydediyor.

Yamamoto, oluşturdukları fonun son bir yılda aktiflerini 81 milyon dolar artırdığına dikkat çekerken, yatırımcıları arasında yabancıların da bulunduğunu, yıllık kar hedeflerinin ise yüzde 40-50 civarında olduğunu söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)