E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİki dönem dava konusu oldu---

İki dönem dava konusu oldu

İki dönem dava konusu oldu
30 Mayıs 2013 - 13:59 borsagundem.com

Galatasaray'a yatırımcılar bir dava daha açtı. Bu sefer Adnan Polat da Ünal Aysal da davalık oldu

BORSAGUNDEM.COM
Galatasaray’da bedelli sermaye artırım kararları sonrasında hak arayışına giren küçük yatırımcılar, bu hafta yeni bir dava daha açtı. Bu kez Adnan Polat dahil Galatasaray Eski Yönetim Kurulu Üyeleri’ni de kapsama alanı içine alan küçük yatırımcılar, yöneticiler hakkında şirketi bilerek zarara uğrattıkları gerekçesiyle 5.000 liralık tazminat davası açtılar.
Galatasaray’da küçük yatırımcı konumunda olan Alper Perek, Barış Yüksel, Egemen Özbey, Erdal Demirel, Ersel Yıldırım, Hüseyin Sancak, Mehmet Gündoğan, Mehmet Ali Dağıstan, Muhittin Yılmaz ve Nazım Doğan, Galatasaray’ın Eski Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Polat, Mehmet Yiğit Şardan, Mümtaz Tahincioğlu, Ali Haşhaş, Mahir Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Selim Sayılgan ile şimdiki yöneticiler Ünal Aysal, Ali Dürüst, Mehmet Mete Başol, Abdurrahim Albayrak, Ahmet Murat Canaydın’a 5.000 liralık tazminat davası açtı.
Dava dilekçesinde eski ve şu anda Galatasaray’ın başında olan yöneticilerin halka açık konumda olan Galatasaray Sportif’i bilerek iflasın eşiğine getirdiklerini belirten yatırımcılar, yönetim kurulu üyelerinin kulüp menfaatine işlemler yaptığını, halka açık şirketten hakim ortağa haksız ve usulsüz kazanç aktardıklarını iddia ediyor.
Geçmişte hakim ortaktan alacaklı konumda olan Galatasaray’ın bu işlem sonucunda borçlu hale getirildiğini savunan yatırımcılar, Ünal Aysal, Ali Dürüst, Mehmet Mete Başol, Abdurrahim Albayrak, Ahmet Murat Canaydın’ın üyeliklerinin ve yetkilerinin askıya alınmasını talep ediyorlar.
İşte dava dilekçesinden satır başları:
* Ali Sami Yen Stadyumu üst hakkının Futbol AŞ mülkiyetinden karşılıksız olarak çıkarılması
* Birleşme öncesinde gişe gelirlerinin şirketten derneğe devredilmesi
* Birleşme öncesinde hazırlanan finansal tablolarda özkaynakların 209 milyon lira fazla gösterilmesi ve dernek aktiflerinin şişirilmesi
* Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da olduğu gibi stadyum gelirlerinin birleştirilen şirkete değil hakim ortağa aktarılması
* Birleşme işleminde stadyum gelirlerinin şirkete ait olacağı izlenimi yarattıkları, bu kapsamda da SPK’dan 713 bin lira para cezası gelmesine neden olunması.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fenerli aysal...31 Mayıs 2013 23:51

    gs ı bitirme planlarını yapıyor bu botoxlu aysel.. uzun vadede goreceksınız!!!

  • botoxlu aysal!!!31 Mayıs 2013 23:48

    lanet olsun sana!!! yuva yıkanın yuvası olmaz... beter olcaksın botoxlu aysel

  • botoxlu aysal!!!31 Mayıs 2013 23:46

    lanet olsun sana!!! yuva yıkanın yuvası olmaz... beter olcaksın botoxlu aysel

  • kerim31 Mayıs 2013 08:32

    mahkeme kaç kere reddetti bunları hala akıllanmadılar..pu ha ha

  • egemen beye30 Mayıs 2013 21:30

    merhaba egemen bey. sizi ütopya turizm davalarımızda yanımızda görmek, bilgi alış-verişi yapmak istiyoruz. sağlam spk raporu var. çok sağlam delillerimiz var. sizle görüşmek istiyoruz. yerimiz facebook da "ütopya direnişi".lütfen bizimle irtibata geçebilirmisiniz?.

  • Lion30 Mayıs 2013 15:44

    Helal olsun egemen bey

  • Egemen Özbey30 Mayıs 2013 15:06

    Bunlar Fenerbahçenin oyunları diyen arkadaşlar bilsinler ki bu sabah İstanbul Anadolu Asliye Hukuk mahkemesinde fenerbahçe aleyhine 3 temmuz 2011 şike tutuklamaları nedeniyle zarar eden yatırımcı için de tazminat davası açtık. Bırakın bu kulüp taraftarlık olaylarını.

  • gold_guard30 Mayıs 2013 14:53

    5000 tl sembolik bir rakam bilirkişi raporuyla bütün zararın belirlenp tanzim edilmesini istiyoruz... ALLAH ın izniyle iki elimiz yakalarında olacak hem bu dünyada hem ahirette... 30 yıllık gsaray taraftarıyım ama fenerbahçe yöneticilerine daha cok saygı duyuyorum. bunların yaptıklarının benzerini onlarda yaptı ama onlar sadece fenerbahçe için yaptılar kulüp-şirket ayrımı yapmadan dürüst bir şekilde olması gerektğ fibi yaptılar..bizimkiler ne yaptılarsa KULÜPLERİ için yaptılar şirket yatırımcı halk umurlarında değil....

  • GSRAYLI30 Mayıs 2013 14:53

    Bütün bunlar FENERBAHÇENİN OYUNLARI

  • Egemen Özbey30 Mayıs 2013 14:42

    Dava tutarının 5.000 Tl olmasına takılmayın, ileride talep tutarı artılacaktır, kısmi bir dava bu.

  • sinani30 Mayıs 2013 14:24

    Yüksek bir fiyattan çağrı zorunluluğu ile küçük yatırımcılar bu soygundan kurtarılmalı..

  • GSRAY'zede30 Mayıs 2013 14:16

    Sayın davacılar 5.000 TL'de yanlış yapmışsınız? SPK ne kadar ceza vermişti Adnan POLAT'a bilgi sakladınız diye? Davanın konusu ile cezaya bakılırsa, bu tazminat istemi çok az olmuş?