E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analizİki şirketin hissesi yükselebilir---

İki şirketin hissesi yükselebilir

İki şirketin hissesi yükselebilir
25 Ocak 2016 - 09:12 borsagundem.com

Düşük fiyatlı ilaçlara yapılan zam ile birlikte iki şirketin hissesi yükselişe geçebilir

ECB Başkanı  Draghi’nin “ne gerekirse yaparız” açıklaması ve petrol fiyatlarındaki tepki alışları ile sene başından beri piyasaları vuran satış dalgası tersine döndü. Kısa pozisyonların fazla olması piyasadaki yükselişin çok sert olmasına neden oldu. Haftanın son iki gününde petrol fiyatları %17, dünya borsaları %3 civarında yükseldi. Küresel risk iştahına duyarlı Borsa İstanbul’da dünya piyasalarına paralel %2,6 getiri sağladı. 
Asya borsalarında ve ABD vadeli piyasalarındaki iyimser hava Borsa İstanbul’un haftaya %0,5 civarında yükselerek başlayacağını gösteriyor. BIST-100’ün önünde kısa vadeli direnç seviyeleri olarak 70.700 ve 71.100 öne çıkıyor.  Hafta sonu düşük fiyatlı ilaçlara yapılan %10-%20 bandındaki zam nedeniyle Deva İlaç ve Selçuk Ecza piyasaya göre daha iyi performans gösterecek.
Piyasalardaki toparlanmanın ne kadar kalıcı olacağı süvarilerin yardıma ne zaman geleceğine yönelik beklentilerle belirlenecek. Bu konuda ilk işaretleri Çarşamba günkü FOMC ve Cuma günkü BOJ açıklamalarında alacağız. ABD ekonomisinden gelen yavaşlama sinyalleri sonrasında Fed vadeli piyasalarında faiz artışı yılın üçüncü çeyreğine (muhtemelen Eylül ayına) ertelendi. BOJ’un  ilave genişlemeye gitme beklentisi ise Cuma günü Kuroda’nın yaptığı açıklamalar sonrası tırpanlanmış durumda.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)