E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki ülke bir oldu Türkiye'ye saldırdı---

İki ülke bir oldu Türkiye'ye saldırdı

İki ülke bir oldu Türkiye'ye saldırdı
01 Kasım 2019 - 12:49 borsagundem.com

Yunan mevkidaşıyla görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye ve İran'ın Ortadoğu bölgesinin güvenliği ve istikrarını tehdit ettiğini belirtti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da, Türkiye'yi hedef alan sözler sarf etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Bugün bölgesel sorunları, İran ve Türkiye'nin oluşturduğu tehditleri, güvenlik ve istikrar tehditlerini ele aldık. İran, nükleer programı, füzeleri ve Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerine verdiği destekle tehdit oluştururken Türkiye de Suriye'deki Kürtlere saldırıları, düzenli deniz ve hava sahaları ihlalleri ve radikal örgütlerine verdiği destekle tehdit oluşturuyor" dedi.

Katz, Yunan mevkidaşıyla savunma, enerji ve yatırım alanları dahil stratejik diyaloğu tüm seviyelerde derinleştirme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

DENDİAS DA TÜRKİYE SALDIRDI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Kesinlikle Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmalı ve politik çözüm bulunmalı. Yunanistan bu anlamda BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'ın çabalarına destek veriyor" diye konuştu. Görüşmede, Türkiye'nin Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Suriye'deki eylemlerini de görüştüklerini dile getiren Dendias, "Türkiye'nin hakaret edici davranışı istikrar, büyüme ve barışı bozuyor. Ülkelerin barış içinde bir arada yaşaması ve bölgedeki tüm ülkelerin refahının temeli olarak uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdik" ifadelerini kullandı.

Yunan bakan, enerji alanındaki işbirliğine ve Doğu Akdeniz ile Girit Adası'nın güneyi gibi diğer bölgelerde doğal gaz yataklarının geliştirilmesine ortak ilginin altının çizildiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Şener02 Kasım 2019 01:37

    La biz olmasak teröristlerden burnunuzu kaldıramassınız be !!!!!!! aslında 5 milyon suriyeli gönderivercektik.Kendileri 13 milyon 5 milyon de suriyeli 18 milyon , suriyeliler adam ederdi bunları.

  • Halil Eray Utku emk.01 Kasım 2019 20:39

    Türkiye dünyanın yıldızıdır.

  • ilkgun salih01 Kasım 2019 17:44

    serseri . suyun isiniyor.maymun soylu yahudu tunellete istigledigin altinlara guvenme onu ypg pkk ve fais gelir alir.abd deki bsnkalarinin icini bosaltarak altin a cevirip israile getirdin tunelin icine yerlestirdin.onu elinden almasinlar diye habire ortadoguda olay cikarip kargasa cikariyorsun ki butun dikkatler altinlarfan diger yone cekilsin.suriyedeki olayin ozu .bu.

  • Kamil01 Kasım 2019 16:51

    Dağılın uleynnnn, kim korkar sizden :D  :D 

  • döşemeci01 Kasım 2019 15:53

    şu an yeryüzünde TÜRKLRDEN ençok korkan ülkenin laukları....

  • Çakma Okie01 Kasım 2019 14:48

    Yeter lan. Alayınız gelin....

  • ALPTUĞ01 Kasım 2019 14:27

    Bunların anaları bir babaları farklı bizde böylelerine YAVŞAK derler.

  • Yunan israil01 Kasım 2019 14:22

    Yunanistan tehlikesiz. Rahat düşkünü, para yiyici, yolsuzluk, torpil işleri normal sayılan üretmeyen milletler gelismemeye , yenilmeye mahkumdur. Ama israil öyle değil çok idealistler ve amaçları için yapmayacakları şey yok. Üretkenler, çok fazla büyük şirket sahipleri, çok zenginler, lobileri, medya, net ağları çok güçlü

  • KERİM01 Kasım 2019 14:03

    AMERİKAYI KENDİMİZE ÖRNEK ALIP NE YAPIYORLARSA AYNISINI YAPMALIYIZ ASKERİYEYİ VE SAVUNMA SANAYİİNİ ÇOK AŞIRI BİR ŞEKİLDE GELİŞTİRMELİYİZ FABRİKALARIMIZI DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YAPMALIYIZ DOSTLARIMIZLA BİRLİK OLMALIYIZ

  • Arslan KAplan02 Kasım 2019 09:23

    O Amerika dediğin devlet yıkılan osmanlinin sistemini kullanıyor Osmanlı sistemiyle yönetiliyor araştırırsan görürsün kalkmış birde örnek almamız lazım diyorsun Batı'nın usaklariniz hepiniz Bizim Türk devlet anlayışını örnek almamız lazım asıl Türk gibi davranirsak zamanla kimse önümüzde duramicak eski zamanlarda olduğu gibi

  • fafa01 Kasım 2019 13:48

    Ey Yunan, 18 ada'cığımızı işgal ettiniz,askeri birlik yerleştirdiniz,nüfusu olmayan adaya üniversite ve orta öğretim okulları açtınız,daha ne istiyorsunuz?Sakın ağababalarınıza güvenerek bir delilik etmeyin.

  • AhmetK01 Kasım 2019 13:38

    İki it biraraya gelip havlamaya başlamıslar. Biri abd siz bir hic, diğeri ab siz bir hic. Bunlara güvenıp, destek olanlar da bunlardan it

  • ali çakar01 Kasım 2019 13:19

    yani bu ülkeler de hakikaten eşşek derisi gibi yüz var utanma sıkılma ar haysiyet diye birşey yok yani kuzunun aslana saldırdığını söylüyorlar tabi kime çakal yandaşlarına maksat ne kuzuyu yemek siz bizim ... zı yersiniz ey yunanistan ey israil arkanızdaki köpekler olmasa havlayamazsınız bu bir sizi susuz boğarız buda iki bir aptallık edip karşımıza çıkmayın 

  • Hüseyin YILDIRIM01 Kasım 2019 13:09

    Artık Türkiye ve T.C Devletinin dış dünyaya özellikle de hasma-ne tutum ve yapıları olan tüm ülkelere milli seferberlik ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek payda da bir araya gelmesi ve bu güce dosta ve düşmanlarıma göstermesi ve asla taviz vermemesi önem ve aciliyet kazanmıştır.Bir taraftan halkın desteği bir taraftan da devlet politikalarının kararlılığını tüm dünya görmelidir.Bu durum ülke ve gelecek nesiller için hayati önem taşımaktadır.Tüm bunların öncesinde komşularla ilişkilerin tekrar yapılandırılması ile ortak menfeatlerin birleştirilmesidir.Aksi takdirde Türkiye üzerinde oynanan oyunların aktörleri başta ABD,RUSYA olmak üzere batı ve özellikle de terör devleti İSRAİL amaçlarına ergeç ulaşmak isteyeceklerdir.Ortadoğu projesinin mimarları için iki ülke engeli kaldı TÜRKİYE ve İRAN! SU UYUR DÜŞMAN ASLA UYUMAZ..

  • AhmetK01 Kasım 2019 13:40

    Benım iran konusında da soru işaretleri var kafamda. Guvenılmez bir ülke ve islam cografyasındakı olaylarda israil kadar karıstırıcı bir devlet.