E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİki uzmandan Kardemir D hissesi analizi---

İki uzmandan Kardemir D hissesi analizi

İki uzmandan Kardemir D hissesi analizi
09 Temmuz 2014 - 17:16 borsagundem.com

Eren Can Ümüt ve Mehmet Baki Atılal, son üç ayda yüzde 53 değer kazanan Kardemir D hissesi için ne dedi?

TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜM BAŞKANI MEHMET BAKİ ATILAL
Türkiye’de ve bölgede tek ray üreticisi olma gibi avantajlı bir konuma sahip olan Kardemir’in “mantarı sertleşmiş ray üretimi” için  Ar-Ge çalışmaları ve harcamaları devam ediyor. Kendi elektrik enerjisini üretebilen,  tam kapasite çalışması nedeni ile maliyetlerini düşürebilen şirketin yüksek fırınlarda yenileme ve yeni yatırım çalışmaları, uzun vadeli marjlarda artışı güçlendirecektir. Yıllık 200 bin adet lokomotif ve vagon tekerleği imalatı projesi ile vagon üretimi şirketin gündeminde bulunuyor. Bu, şirketin yurt içi imalatını yaptığı ürünlerde hakim konumunu sağlamlaştırmasına imkan sağlayacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gelecek 10 yılda demiryoluna 45 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıklaması da şirkete yönelik beklentileri yükseltmekte. Bu yıl şirketin cirosunun yüzde 28 artmasını, VAFÖK marjının ise yıl sonunda yüzde 22’ye ulaşmasını bekliyoruz. Hisse için 2.42 TL hedef değerle alım tavsiyemizi koruyoruz.
 
DESTEK MENKUL DEĞERLER FİNANSAL ANALİSTİ EREN CAN ÜMÜT
Kardemir bu yılın ilk çeyrek döneminde 100,7 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 112 artışa tekabül ediyor. Net kar rakamının yüksek seyrinin en önemli nedeni, net satış gelirlerinde gözlenen yükseliş ve ham madde fiyatlarının düşük seyri. Net satış gelirinin bu yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 47,97 artması da oldukça dikkat çekici. Şirketin büyüme odaklı politikaları orta ve uzun vadede hisse için pozitif bir unsur olarak görülebilir. Ancak firmanın döviz pozisyon açığının olması kurlarda yaşanacak dalgalanmadan olumsuz yönde etkilenmesine neden olacaktır. Bu durum firma açısından en önemli zayıf nokta olarak görülüyor. Diğer taraftan firmanın demiryolu tekeri üretimi tesisi yatırımı izleniyor. Bu yatırım için 93,2 milyon Euro tutarında kredi alındı. Kurdaki ani çıkış mali yapısını olumsuz yönde etkileyebilir. Neticede olumluluklara rağmen mevcut riskler göz ardı edilmemeli. (Zeynep Aktaş – Fortune Türkiye)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,02
En Yüksek: 26,62
En Düşük: 26,00
Değişim -1,89 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,45
İşlem Hacmi 261.550.394
Toplam Adet: 9.969.719
Ağırlıklı Ort.: 26,49
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)