E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİki yılda bir operasyon---

İki yılda bir operasyon

İki yılda bir operasyon
21 Şubat 2013 - 07:21 borsagundem.com

Ortak satışları ile gündemde olan Mert Gıda’da birikmiş zarar 13 milyon lirayı aşmış durumda

BORSAGUNDEM.COM
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na 2005 yılında sermaye artırımı yöntemiyle adım atan Mert Gıda’nın kasasına halka arzdan 2 milyon 765 bin dolar girdi. O dönemde 75’i şirket çalışanı, 196’sı bireysel olmak üzere toplam 274 yatırımcının ilgi gösterdiği halka arz sonrası şirketin yüzde 25’i borsada işlem görmeye başladı. Eyidemir Ailesi’nin hakimiyetindeki Mert Gıda’da ortak satışları sonrasında şu anda şirketin halka açıklık oranı yüzde 63,20’ye çıkmış durumda. Üstelik Mert Gıda’da dönemsel olarak (2 yılda bir) manipülatif işlemlerle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Mert Gıda son olarak ortak satışı ile gündemde olan şirketlerden.
Gazete manşetlerindeki iddialar
Mert Gıda, halka açıldıktan bir süre sonra kimi zaman ortak satışı, kimi zaman da ünlü manipülatörlerin oldukça ilgi gösterdiği, tabir-i caizse “at koşturduğu” hisselerin başında geldi. Üstelik şirketin sahibi Malatyalı işadamı İbrahim Eyidemir de dahil birçok ismi manipülasyon iddiasıyla gazete manşetlerine taşıdı.
Çok uzağa gitmeden 2007’den bu yana macerasına bakalım Mert Gıda’nın. Şirketin patronu İbrahim Eyidemir hakkında önce 2007 yılında spekülatif işlemler iddiasıyla İstanbul'da, sahte fatura iddiasıyla da Malatya'da aleyhine dava açıldı. Aradan iki yıl gibi kısa bir süre geçti ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mert Gıda hisse senedinde gerçekleştirilen işlemler nedeniyle 18 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Sert yükselişler, sert düşüşler
2009 yılındaki bu suç duyurusunun ardından Mart 2011’de Mert Gıda hisselerinde önce sert yükselişler, ardından da sert düşüşler yaşanırken, bu işte Kemer Country çetesinin parmağı olduğu ileri sürüldü.
Yine aradan iki yıl geçti geçmedi, Mert Gıda hisselerinde hem olağanüstü bir hareketlilik, hem de ortak satışı başladı. Ocak’ta İMKB yönetiminin işlem sırasını geçici olarak durdurduğu Mert Gıda’nın ortaklarından Mert Yusuf Eyidemir, 776 bin adet hisse senedini 1.10 TL fiyattan Mustafa Tamer Tosun’a sattığını açıkladı.
Denetim şirketinden bilançoya şartlı görüş
Hissedeki oynaklıklar ve ortaya atılan manipülasyon iddiaları bir yana, 2005 yılından bu yana İMKB’de işlem gören Mert Gıda’nın bilançosu da tehlike çanları çalıyor bir anlamda. Şirket Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nden olan 216 bin 537 TL şüpheli alacak tutarı olduğunu beyan ederken, şirketin 2012 yılı ilk yarı bilançosunda denetim şirketi raporuna göre bu tutar aslında bir borç. Rapora göre üstelik bu borç, önceki dönemlerde, şirket lehine keşide edilen çeklerden kaynaklanıyor. İşte bu nedenle denetim şirketi bilançoya şartlı görüş bildirdi. Bu arada şirketin 9 aylık bilançosuna göre geçmiş yıllara ilişkin birikmiş zararı 13 milyon lirayı da aşmış durumda.
Ne diyelim; şirket bilançosu da ortada, ortaya atılan iddialar da…
‘YILIN YAZI DİZİSİ’ DEVAM EDECEK
MERT GIDA'NIN BORSA GRAFİĞİ



















 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAGDUR08 Eylül 2013 00:03

    2009 yılındaki bu suç duyurusunun ardından Mart 2011’de Mert Gıda hisselerinde önce sert yükselişler, ardından da sert düşüşler yaşanırken, bu işte Kemer Country çetesinin parmağı olduğu ileri sürüldü. Yine aradan iki yıl geçti geçmedi, Mert Gıda hisselerinde hem olağanüstü bir hareketlilik, hem de ortak satışı başladı. Ocak’ta İMKB yönetiminin işlem sırasını geçici olarak durdurduğu Mert Gıda’nın ortaklarından Mert Yusuf Eyidemir, 776 bin adet hisse senedini 1.10 TL fiyattan Mustafa Tamer Tosun’a sattığını açıkladı. NOT:Mustafa Tamer Tosun kim diye merak edecek olursanız İbrahim EYİDEMİRİN abisiYusuf EYİDEMİRİN kaynı oluyor

  • MAGDUR08 Eylül 2013 00:03

    2009 yılındaki bu suç duyurusunun ardından Mart 2011’de Mert Gıda hisselerinde önce sert yükselişler, ardından da sert düşüşler yaşanırken, bu işte Kemer Country çetesinin parmağı olduğu ileri sürüldü. Yine aradan iki yıl geçti geçmedi, Mert Gıda hisselerinde hem olağanüstü bir hareketlilik, hem de ortak satışı başladı. Ocak’ta İMKB yönetiminin işlem sırasını geçici olarak durdurduğu Mert Gıda’nın ortaklarından Mert Yusuf Eyidemir, 776 bin adet hisse senedini 1.10 TL fiyattan Mustafa Tamer Tosun’a sattığını açıkladı. NOT:Mustafa Tamer Tosun kim diye merak edecek olursanız İbrahim EYİDEMİRİN abisiYusuf EYİDEMİRİN kaynı oluyor

  • DASKIN24 Şubat 2013 00:57

    AMERİKALILARIN JUNK DEDİĞİ DANDİK HİSSELERİN BANA ÇOK FAYDASI OLUYOR.NEDENSE HER ÜLKEDE OLDUĞU GİBİ BU HİSSELERLE İLGİLENEN YATIRIMCI SAYISI ÇOK FAZLA OLUYOR.BANA EN BÜYÜK FAYDASI İSE BİLANÇOLARI KARŞILAŞTIRIRKEN İYİNİN FARKINI GÖREBİLİYORUM.HA BİR DE DANDİK HİSSELERDE ÜFÜRÜLEN HABERLERİ OKUDUKÇA HABER ANALİZİM GELİŞİYOR.PETROL BULANLAR,KİRALIK TIRLARLA POZ VERENLER,ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET ÜRETECEKLER,ŞARJ İSTASYONLARI VE ŞARJ TEKNOLOJİSİ GELİŞTİRENLER,BİLMEMNE YATIRIM FONUNUN ORTAK OLDUKLARI,AYSBERG MARUL TALEBİNE YETİŞEMEYENLER,DANDİK TABELA ENERJİ ŞİRKETİNE SAHİP OLANLAR,YO DAN TABELE HOLDİNGLERE DÖNENLER,ÇORAPLARI YOK SATANLAR,BENİM BAHÇE KADAR YERDE ÜRETİM YAPAN ATÖLYESİNİ FABRİKA GÖSTERENLER,TAVUK RESTAURANT ZİNCİRİ KURANLAR VS.VS.

  • yatırımcı21 Şubat 2013 23:40

    Ieyho ve Isyho mert gıdadan daha vahim durumdalar.Fiyatlaraım nerelerden nereye geldiği belli.Mert gıda ışıklar grubunun yanında efendi kalır.Selamlar.

  • samsunlu21 Şubat 2013 21:14

    listenizde emkel operasyonlarıda varmı

  • kaptan21 Şubat 2013 19:14

    ŞİRKETLER BATMAZ BATIRILIR (paralar bir yolla cebe indirilir)

  • cico21 Şubat 2013 18:35

    Sn editör ''sert tablo'' ne demek?vahim tablo,ilginç tablo,garip tablo gibi bi tanımlama daha uygun olurdu,bu arada lütfen artık asıl babalara gelin,yazı dizisine olan konsantrasyonumuzu kaybetmek üzereyiz.

  • ahmet21 Şubat 2013 16:41

    Sıra Rheag a ne zaman gelecek

  • ersin21 Şubat 2013 12:21

    Değerli borsagündem, sizlerden rica ediyoruz lütfen ihlas grubunu araştırırmısınız. Yıllardır bu grubun hissedarları mağdur ediliyor fakat hiçbir işlem yapılmıyor. Bende ihgzt mağdurlarından birisiyim. Gördüğünüz üzere ihmad hissesi 8 liraya ulaştı oysa beş para etmez bir şirket, bu grubun en değerlisi ihgzt fakat hissenin kalkmasını engelliyorlar, bir kademe kalktığı zaman satışları dolduruyorlar. Lütfen bu konuyu siz haber ederseniz, bildiğiniz muhakkat bizlerden fazladır. Teşekkürler

  • Adanalı21 Şubat 2013 11:10

    Artık MEMSA yı haberyapmaya sıra gelmedimi....

  • mikelaze21 Şubat 2013 10:21

    böyle insanları bilgilendirdiğiniz için teşekurler

  • cahil21 Şubat 2013 10:05

    "herhangi bir otoriteye mali tablo" verilmeden çok önceleri birilerine veriliyor,çok sert önlemlerle bu önlenmeli,PİYASA YAPICILIĞI hokkabazlığına son verilmeli.

  • ARSEN LÜPEN21 Şubat 2013 08:21

    Yıllardır Mert gıda yı Arsen Lüpen lakaplı can dilmener organıze eder. Yanında Siirtli Fevzi, Murat İlgeç Vali ve zeki bu işlere yardım eder..Patron her bedelliyi bunlar sayesinde yapar bunlarda patrondan mamalarını alır. Bu Mert gıdanın halka arzından beri hep devam eder gelir.. Bitmeyen şarkı gibidir Mert gıda nın bedellisi. 2006 daki Keriz silkeleme operasyonunda dava konusu olmuştur..