E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİki yıldır devam eden boğa piyasasını bundan sonra ne bekliyor?---

İki yıldır devam eden boğa piyasasını bundan sonra ne bekliyor?

İki yıldır devam eden boğa piyasasını bundan sonra ne bekliyor?
12 Ekim 2024 - 22:13 borsagundem.com

ABD borsalarında boğa piyasası 2 yaşında. Peki ralli bundan sonra da gücünü koruyabilecek mi?

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa, devam eden boğa rallisinin başlamasından bu yana iki yıl geçtiği 12 Ekim 2022'de dip yaptı. O zamandan beri Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri sırasıyla yüzde 88, yüzde 62 ve yüzde 46'lık etkileyici kazançlar kaydetti.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD’de dayanıklı iş piyasası, düşük enflasyon ve devam eden şirket kazançları büyümesi, borsanın son iki yılda yükselmesine yardımcı oldu. Peki, boğa piyasasını bundan sonra ne bekliyor?

Insider’dan Matthew Fox, haberinde, piyasa uzmanlarının, üçüncü yılına giren boğa piyasasının geleceği hakkında tarihsel veriler bağlamında nasıl öngörülerde bulunduklarını aktarıyor.

Freedom Capital Markets, Jay Woods: “12-18 ay daha sürmeli”

Freedom Capital Markets'ın baş küresel stratejisti Jay Woods, mevcut boğa piyasası hakkında en açıklayıcı şeyin, başlangıçta çok az kişinin buna inanması olduğunu söylüyor. Woods, “Bence ne zaman başladığını anlatarak başlamak önemli; boğa piyasasına kimse inanmadı. Sadece bir ayı piyasası rallisi olduğunu düşündüler. Sonra bunun devam edeceğinden şüphe ettiler ve sonra sadece yedi hisse senedi kaldı” şeklinde konuşuyor.

Woods şunları ekliyor: “Ve şimdi, aniden güçlendi. Ve bence ivme devam ediyor. Oran döngüsünü yakaladınız, genişlediniz, yelkenlerimizde rüzgar var ve bu boğa piyasası en azından 12, belki 18 ay daha sürmeli” diyor.

Woods, piyasa liderliğinin çeşitli olmasından ve artık dev teknoloji şirketlerinde yoğunlaşmamasından cesaret aldığını ifade ediyor ve bu duruma örnek olarak yapay zeka güç talebi anlatısıyla yükselen kamu hizmetleri hisselerine dönüşe işaret ediyor.

“Yaygın bir Wall Street ifadesi, ‘Rotasyon, boğa piyasasının can damarıdır’ şeklindedir ve bunun gerçekleştiği görülüyor. Geriye dönüp iki yılı kutlamak güzel ancak partinin daha yeni başladığı hissi hala var” şeklinde konuşuyor.

Carson Group, Ryan Detrick: “Boğa piyasası hala genç”

Carson Group Baş Piyasa Stratejisti Ryan Detrick'e göre, hisse senetlerindeki boğa piyasası hala genç. Detrick, “Birçok kişi bu boğa piyasasının çok ileri gittiğini ve eskidiğini düşünebilir ancak durum hiç de öyle değil. Tarihe bakarsanız, boğa piyasaları ortalama beş yıldan fazla sürer ve bu da aslında iki yılın boğa piyasası için genç olduğunu gösteriyor” diyor.

Detrick, daha fazla kazanç gördüğünü söylerken 2023'teki ve şu ana kadar 2024'teki gibi büyük getiriler beklemediğini, S&P 500'ün sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 22 kazanç sağladığını ifade ediyor. Bunun yerine Detrick, boğa piyasasının üçüncü yılındaki ortalama kazancın yaklaşık yüzde 8 olduğunu ve bunun hisse senetlerinin ortalama yıllık getirisine yakın olduğunu belirtiyor.

Detrick, “Genel olarak, hisse senetlerinin gelecek yıl en azından düşük çift haneli rakamlarda artmasını bekliyoruz” diyor.

Baird, Ross Mayfield: “Üçüncü yıl daha güçlü getiriler sağlayabilir”

Baird yatırım stratejisti Ross Mayfield, bu mevcut boğa rallisinin üçüncü yılının, boğanın ilk iki yılının geçmişe kıyasla yetersiz performans göstermesi nedeniyle tarihin önerdiğinden daha güçlü getiriler sağlayabileceğini söylüyor.

Mayfield, “Bu boğa piyasasının ilk iki yılı, tarihsel standartlara kıyasla biraz sönük geçti; bu nedenle tipik 3. yıl performansının üzerinde performans gösterme fırsatı yüksek” diyor.

Mayfield ayrıca Detrick'in ortalama boğa piyasasının beş yıldan uzun sürdüğü yönündeki görüşünü tekrarlıyor ve bu nedenle ‘ralli için bolca alan olduğunu’ düşünüyor. Mayfield, “Faiz oranlarının geçmişi, beklenen kazanç büyümesi ve ılımlı yatırımcı duygusu göz önüne alındığında, boğa piyasasının üçüncü yılının tipik 3. yılı geride bırakması şaşırtıcı olmaz” şeklinde konuşuyor.

US Bank Asset Management, Rob Haworth: “Yüzde 13’lik potansiyel artış”

US Bank Asset Management'tan yatırım stratejisti Rob Haworth, S&P 500'ün boğa piyasasının üçüncü yılında 6.480 puan seviyesine yükselebileceğine ve bunun yüzde 12'lik potansiyel bir artışa işaret ettiğine inanıyor.

Haworth'un yükseliş görüşü, hisse senedi fiyatlarını gerçekten yukarı çeken şeyle destekleniyor: ‘Kazanç büyümesi.’ Haworth, “Piyasa getirileri için temel ileriye dönük ölçüt olan kazanç büyümesi hızlı kalmaya devam ediyor. İleriye baktığımızda, hala yapıcı bir yol görüyoruz” diyor.

Haworth, S&P 500'ün gelecek yıl hisse başına 270 dolar kazanç sağlamasını bekliyor ve bu da 2024 fikir birliği seviyelerine göre yaklaşık yüzde 13'lük bir büyüme anlamına geliyor. Haworth, “Fed'in daha düşük faiz oranları ve ‘yumuşak iniş’ senaryosu, büyümeyi gelecek yıla taşımaya yardımcı oluyor ve hisse senedi piyasasının daha fazla kazanımını destekliyor” diyor.

Analistler 2025’te borsalardan ne bekliyor?Analistler 2025’te borsalardan ne bekliyor?

 

JPMorgan borsada düşüş eğiliminden geri adım atıyorJPMorgan borsada düşüş eğiliminden geri adım atıyor

 

ABD borsalarında alım baskısı artıyorABD borsalarında alım baskısı artıyor

 

Aşırı iyimserlik borsaları savunmasız hale getiriyorAşırı iyimserlik borsaları savunmasız hale getiriyor

 

Jeopolitik gerginlikler borsa rallisini neden engellemedi?Jeopolitik gerginlikler borsa rallisini neden engellemedi?

 

Borsada Ekim sürprizi ihtimal dışı değilBorsada Ekim sürprizi ihtimal dışı değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)