E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci yarı için piyasalara uyarı---

İkinci yarı için piyasalara uyarı

İkinci yarı için piyasalara uyarı
01 Temmuz 2013 - 11:02 borsagundem.com

Uzmanlara göre, ikinci yarıda borsalardan elde edilecek kazanç şu anki seviyelerin üzerine çıkacak...

Yılın ilk 6 ayını dalgalı geçiren piyasalarda gözler ikinci yarıdaki performansa çevrildi.
CNBC’ye konuşan analist ve uzmanlar bugün resmi olarak başlayan 2013’ün ikinci yarısı için daha fazla oynaklık yaşanacağı uyarısında bulundu.
ABD’li banka Wells Fargo’dan stratejistler Stuart Freeman ve  Scott Wren, “Şu anda borsalarda ve tahvil piyasasında olan oynaklık yakın gelecekte de sürecek gibi görünüyor. En azından birkaç daha devam edecek” dedi.
Stratejistler, yıl sonunda ABD’nin gösterge endekslerinden S&P 500’ün 1650-1700 puan arasında olmasını tahmin ediyor. Uzmanlar ABD borsalarındaki yükselişin, ekonomik iyileşmeyle de doğrudan bağlantılı olduğuna işaret etti.
ZİGZAG DEVAM EDECEK
Yatırımcılar ABD Merkez Bankası Fed’in ülke ekonomisine verdiği desteği çekeceği gerçeğiyle yüzleşirken, uzmanlar kısa vadede piyasalardaki zigzag gidişatın devam edeceği uyarısı yapıyor.
Bağımsız borsa işlemcilerine danışmanlık yapan piyasa uzmanı MoneyBlock şirketinin Baş Piyasa Stratejisti Tim Biggam, “Şu anda dalgalanmaların sık olduğu bir süreçteyiz. Belki dalgalanmanın şiddeti şu anda çok yoğun değil ama dalgalanmanın Fed’in ekonomiye destek vermeyeceği gerçeğine hazırlanma ihtimali var” dedi.
FED ETKİSİ DEVAM EDİYOR
Fed’in ABD ekonomisine sağladığı desteği 2014 olmadan bitireceği endişesi küresel piyasalarda çok sert dalgalanmaların yaşanmasına neden oldu.
Haberin ardından S&P 500 endeksi Mayıs ayında bir gün önce gün için yükseliş rekoru kırmasının ardından yüzde 7 değer kaybetti. Dow Jones üç haneli puan hareketlerinden geri geldi. On yıllık ABD Hazine Tahvilleri’nin getirisi bir önceki haftaya göre yüzde 2,66 yükseldi.
YÜKSEK RAKAMLAR BEKLENİYOR
Ancak bazı uzmanlar Dow Jones Sanayi Endeksi’nin ve S&P 500’ün ikinci çeyrekte yüzde 3 kazançlı kapatmasını bekleniyor. Yılbaşından bu yana Wall Street’te ortalama yükseliş yüzde 13 oldu.
İKİNCİ YARI UYARISI
ABD’li Key Private Bank’in Baş Yatırım Stratejisti Bruce McCain gibi bazı analistler ise yılın ikinci yarısında daha dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıyor.
McCain, “Piyasa şu anda mantıklı bir fiyatlama halinde. Yıl sonu için beklentiler oldukça yüksek. Yavaş ve istikrarlı büyüme yıl sonuna doğru makul kazançların elde edilmesini sağlayabilir. Ancak ekonomide işler istendiği gibi iyi gitmezse, o zaman işler tam tersine döner” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)