E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİlaç şirketlerine iyi haber---

İlaç şirketlerine iyi haber

İlaç şirketlerine iyi haber
16 Şubat 2012 - 11:59 borsagundem.com

İlaç üretiminde kullanılan hammaddelerde uygulanan KDV düşürülüyor. Eczacı İlaç ve Deva olumlu etkilenebilir...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, ilaç üretiminde kullanılan etkin madde ve hammaddelere uygulanan KDV'nin %18'den %8'e düşüreleceğini söyledi. Uzun süredir beklenen KDV indirimi ile ilgili olarak Maliye Bakanı'nın yaptığı bu açıklama borsa cephesinde olumlu algılandı. Bu açıklamanın hemen ardından bir değerlendirme yapan Garanti Yatırım analistleri yatırımcılarına şu notu geçti: "Söz konusu gelişme ilaç üretimine yönelik çalışan ve bu alanda yatırımları bulunan DEVA ve ECILC için kısa vadeli olumlu etki yaratabilir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SİZİN BİLENT'İNİZ16 Şubat 2012 14:08

    REALİST ARKADAŞ,İLAÇTA SERMAYENİN 1.5 KATI NAKİT VE DÖVİZ VAR,BORCU ÇOK AZ,İŞTİRAKLERİNİN GERÇEK DEĞERİ ÖZVARLIĞA YANSITILINCA 15 LİRA DEFTER DEĞERİ YAPAR,ŞİMDİ İSE 4.9 LİRA DEFTERE 1.9 DAN İŞLEM YAPILIYORSA BU TOPLANIYOR DEMEKTİR.BU YIL HEM İYİ BİR TEMETTÜ HEM DE BEDELSİZ YILI BU NEDENLE SON 4 YILDIR AYNI FİYATTAKİ İLAÇ BU YIL RALLYE GİREBİLİR.

  • realist16 Şubat 2012 12:55

    oldukça iyi bir açıklama.deva ilaca nasıl yansır bilmem ama eczacıbaşı ilaca bir gram olumlu yansımaz.bu hissede satış baskısı ve bilinemezler var.ketum ve sözlerinin arkasında durmayan bir yönetim var.her şeyi devletten beklemek yerine birazda taşın aştına elini soksun eczacıbaşı grubu.devletle kağıt ilerlemez yalan olur.buyrun bu gün bu haber çıktıda ne oldu .sıfıra sıfır 1 kademe ileri.bu kadar başka kurumlarda olsa uçuş başlardı.bakın devaya yüzde 2 nin üzerinde.bakın ilaca hacim var 0.53 artış.bu şirketin şarzı yok bitmişşş.sanat cephesinde koşulacağına dünya ekonomisinin iflaslara oynadığı bu dönemde işinin başında olması gereken bir patronla olur bu ancak.özr dlrm ama böyle.bende bu şirketin hissedarıyım umarım yanılan olurum.syğlr.