E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'İlk İşyerim'e 73 bin başvuru---

'İlk İşyerim'e 73 bin başvuru

'İlk İşyerim'e 73 bin başvuru
19 Kasım 2022 - 09:27 borsagundem.com

TOKİ'nin 'İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' kampanyası kapsamında 50 bin işyeri için 73 bin 135 başvuru yapıldı. Proje kapsamındaki 1 milyon arsa için ise 1 milyon 177 bin kişi başvuruda bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında arsalara 1 milyonun üzerinde, işyerlerine ise 73 bin başvuru oldu. Kuraların ardından tapu dağıtımı da 2 yıl içinde bitecek.

TOKİ'nin 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' kampanyasının başvuru sonuçları belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje kapsamında, 1 milyon arsa için 1 milyon 177 bin 56, 50 bin işyeri içinse iş yeri için 73 bin 135 başvuru yapıldığını açıkladı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada arsalardan 'müstakil' olanlara 956 bin 79, 'müşterek' olanlara ise 220 bin 977 başvuru olduğunu söyledi.

İLK ÇEYREKTE BİTECEK

Arsa ve iş yeri başvurusu 7 Kasım'da sona erecekti ancak başvuru süresi 15 Kasım'a kadar uzatılmıştı. Başvuru takviminin tamamlanmasanın ardından sıra kuralara geldi. Akşam'ın haberine göre arsa ve işyeri kuralarının da yakında başlatılması ve 2023'ün ilk çeyreğine tamamlanması planlanıyor. Planları onaylanan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlara ise arsa tapularının aralık ayından itibaren verilmesi öngörülüyor.

TAPU DAĞITIMI 2 YILDA

Arsaların tapularının tamamının dağıtımı ise iki yıl içinde bitecek. Müstakil parseller 192 bin 500 liradan başlayan fiyatlar, 1604 liradan başlayan taksitler ve 10 yıla varan vadelerle TOKİ'nin faizsiz ödeme modeliyle satışa sunulmuştu. Hisseli parsellerin ödemesi 112 bin 500 liradan ve taksitleri de 937 liradan başlayacak şekilde belirlendi.

ŞIRNAK 10 BİN KONUTLA YENİDEN AYAĞA KALKTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, devletin Şırnak'ta sadece terörün açtığı çukurları kapatmadığını, Şırnak'ı ayağa kaldırdığını belirtti. Şırnak'ta yapılan inşa ve ihya çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurum, "Devletimiz Şırnak'ta sadece terörün açtığı çukurları kapatmadı, Şırnak'ı ayağa kaldırdı. 10 binden fazla konut, işyeri ve okulla şehrimizi yeniden imar ettik, inşa ettik, ihya ettik. Hizmetlerimiz güzel Şırnak'ımıza bir başka yakıştı" ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, paylaşımında kentte yapılan çalışmalara ilişkin videoya da yer verdi. Videoda, kentte 10 bin 155 konut, 738 işyeri, 18 okul ve 9 cami yapıldığı aktarıldı. Videoda, Şırnak'ta yaşayan vatandaşlar da duygularını dile getirdi.

ERZURUM BUGÜN

Vali Ekinci, törendeki konuşmasında, projenin devrim niteliğinde olduğunu belirterek, Bingöl'de konutlar için 10 bin 595 kişinin başvurduğunu söyledi. Ekinci, "Bingöl'de 1000 konutun dağılımı itibarıyla merkezde 500, Solhan'da 200, Genç'te 150, Sancak beldemizde 100 ve Adaklı'da 50 konut inşa edilecek" dedi.

Kura çekmenin 11 ili kapsayan ikinci etabı kapsamında bugün ise Erzurum'da kura çekimi yapılacak. Kuralar daha sonraki günlerde ise Erzincan, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Diyarbakır illeriyle devam edecek. Böylece 29 bin 363 konut sahibini bulacak. İlk etap kura çekiminde ise 7-16 Kasım tarihleri arasında 21 bin 893 konutun hak sahibi belli olmuştu.


GAZİANTEP VE BİNGÖL'DE KURA ÇEKİLDİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Gaziantep ve Bingöl'de kura çekimi yapıldı. Gaziantep'teki törende konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep'in hızlı büyüyen bir şehir olduğunu söyledi. Kentin bu nedenle göz önünde olduğunu belirten Gül, Gaziantep bir işçi şehri, 500 bine yakın çalışanımız var. Asgari ücretle çalışan birinin ev sahibi olabileceği şartlar tanınmış" dedi. Bingöl'deki kura çekimine ise Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çalbay ile yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Kurada ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı.

Şanlıurfa'da 'İlk Evim, İlk İş Yerim' kurası gerçekleşti

 

İşte 'İlk Evim, İlk İş Yerim' Projesi'nde kura takvimi

 

'İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne başvurular için yarın son gün

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)